Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Переїзд з домашнім улюбленцем: як організувати процес без нервів та несподіванок

До переїзду ми, зазвичай, готуємось заздалегідь. І навіть це, почасти, не убезпечує від нервових зривів та переживань. А для домашніх улюбленців, переїзд на нове місце  – це ж, як сніг на голову!

Як організувати процес, щоб і вівці цілі і вовки ситі, а голова не боліла від стресу, розповідають фахівці мувінгової компанії «NOSHA» (https://nosha.ua/kiev), що спеціалізується на вантажних перевезеннях будь-якої складності на просторах усієї нашої України.

«Ура! В нас нова хата!» — радісно верещать діти.

«Де знайти сили це все пережити?» — бідкається бабуся…

А ви заклопотано перебираєте в пам’яті всі списки і деталі переїзду, намагаючись не згубити якусь коробку з «надважливими речами». І лише хвостаті друзі не розуміють, що твориться навколо і сумирно очікують на свою долю.

Чотири поради для любителів тварин перед «великою дорогою»

Вантажні перевезення,  хай це навіть переїзд в межах одного міста, вимагають неабиякої терплячості стосовно дрібниць, коли «щось може піти не так», а ще — скрупульозності у виборі перевізника. Якщо ви запланували переїзд разом із кудлатим другом чи «котом-муркотом» — повідомте про це заздалегідь представників транспортної компанії.

Отож, щоб собака чи киця не отримали зайвого стресу і не заважали господарям, рекомендуємо наступне.

  • Коли меблі вантажаться в машину, закрийте тварину в окремій кімнаті з їжею та питтям. Плутатись під ногами і заважати – це остання справа, адже так можна травмуватись, злякатись, або і когось злякати.
  • Не намагайтесь нагодувати тварину «наперед». Під  час подорожі будь-кого може розтрясти, тож провокувати нудоту, чи шлункові розлади не варто.
  • Якщо ваш улюбленець надто вразливий, подумайте, чи не слід дати йому заспокійливе. Порадьтесь з ветеринаром про це завчасно.

До речі, заспокійливе і людям не зашкодить.

  • Підстилку, іграшки і лотки для тварини не ховайте надто далеко. А щоб тварина швидше освоїлась на новому місці, ветеринари радять взяти частину використаного наповнювача для лотка в поліетиленовий пакет – старі запахи допомагають.

Ідеально, це якби можна було залишити тварину на час переїзду у когось, а потім повернутись за нею. Але, якщо такої можливості нема, то подбайте заздалегідь про клітку чи сумку-переноску. Так собачка чи котик  буде у безпеці і під час переїзду, і деякий час на новому місці, допоки ви розпакуєте найнеобхідніше.

Як обрати транспортну компанію

Можна, звісно ж все організувати самостійно — шукати  транспорт, вантажників (або ж залучити родичів-знайомих, якщо вам їх не шкода), домовлятись про час і місце, а потім нервувати, що машини нема на місці, речі вже стоять під під’їздом, а небо погрожує густими дощовими хмарами.

Але є альтернатива — замовляєте комплексну послугу  транспортної компанії, а далі тільки спостерігаєте за роботою професіоналів.

Наприклад, компанія NOSHA працює по всій Україні, працює в 26 містах і має у розпорядженні автомобілі від мінівенів вантажопідйомністю  800 кг ( це якщо ви придбали новенький холодильник чи пралку, а завезти додому нема чим) до величезних вантажівок, що можуть за раз перевезти вміст всієї вашої квартири — об’єм до 86 м.куб. (вантаж — 20 т).

NOSHA — це приклад сучасного комплексного підходу, коли в одному місці можна замовити все — від автотранспорту до пакування/розпакування, вантаження/розвантаження та навіть складання меблів! Так, ваша участь при цьому мінімальна. І, можливо, заспокійливе в такому разі буде зайвим.

Вдалого вам переїзду!

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи