Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

«Перемога» Червоної Армії під час Курської битви насправді була поразкою – WELT (Німеччина)

У Німеччині вперше засумнівалися в совкових постулатах щодо ходу бойових дій. Німці побачили, що документи показують зовсім іншу війну. Це лише перший крок, що веде до наукової ревізії всього того, що весь цей час придумували в Москві.

19071303.jpg

"Тигр" під час боїв у липні 1943 року. Фото: Федеральний архів

Про це defence-line.org, який розпоавів про те, що частина німецьких архівів Другої світової війни знаходиться в Національному Архіві США (в місті Коледж Парк в штаті Меріленд). Вони доступні для будь-яких дослідників. Але нікому це не було дуже цікаво і тому не було особливих досліджень до тих пір, поки туди не добрався британський дослідник Бен Вітлі (Ben Wheatley).

Він опублікував свою роботу в академічному журналі Journal of Intelligence History, який висвітлює питання історії розвідки і шпигунства. Робота називається "Візуальне дослідження битви під Прохорівкою" (A visual examination of the battle of Prokhorovka). У ній автор розбирає аерофотознімки поля бою під Прохорівкою, зроблені Люфтваффе в липні і серпні 1943 року. Ці знімки зберігаються в американському Національному архіві.

Бен Вітлі розібрав частину архівів, і те, що вдалося виявити, виклав у своєму есеї на півтори сотні сторінок формату А-4. Бажаючі можуть його вивчити самостійно.

Це була чисто академічна робота, але вона потрапила на очі фахівцям і пішла реакція, а німецьке видання Welt просто опублікувало те, що вдалося виявити дослідникам. Більш того, це виявилося таким, що багато хто в Німеччині підозрювали, але не наважувалися дослідити, щоб не отримати гніву з Москви.

«Цього дня згадується тріумф Червоної Армії на Прохорівці 12 липня 1943 року в« Найбільшій танкової Битві Другої Світової Війни». Але насправді перемоги не було. Це точно підтверджується німецькімі фотографіямі розвідки», -  пише Welt.

Робота Вітли внесла ясність щодо перемоги в Курській битві. В епізоді під Прохорівкою боролися 672 совкових танків проти 186 німецьких, при цьому совки втратили в бою 235 танків, а німці - 5. Найбільш яскравим епізодом був момент, коли совкова танкова армада рушила вперед і вперлася в чотириметровий рів, через який було прокладено всього один міст і ось в цьому місці два Тигра намолотили 55 танків совка.

Ще тоді така доповідь дуже шокувала німецьке командування і на ранок після бою туди були направлені літаки аеророзвідки, які зняли поле бою зверху. Тож доповіді були підтверджені об'єктивними засобами контролю. Ці фотографії й лягли в архіви, що роздобув Вітлі. До речі, вони доступні й іншим дослідникам.

Так само ситуація розвивалася і за іншими напрямами. Що характерно, важких Тигрів у німців було одиниці. У кожній з трьох дивізій їх було по кілька штук. Ну а результат бою, при таких колосальних втратах совка, вирішив «другий фронт», яким в совку любили називати тушонку і про який пост-совки знають, що він був відкритий влітку 1944 року, під час висадки союзників у Нормандії.

Але це - така ж відверта брехня, як і все інше. В цей самий час союзники висадилися в Італії, після чого Гітлер був змушений зняти половину танків з-під Курська і перекинути їх в Італію. Ось це було названо перемогою - і не просто перемогою, а великим переломом у всій війні.

Але, насправді, важливо не те, скільки танків і особового складу було втрачено в бою, а в тому, що в Німеччині вперше так сильно засумнівалися в совкових постулатах щодо ходу бойових дій. Там побачили, що документи показують зовсім іншу війну і інший її хід.

І це лише перший крок, що веде до наукової ревізії всього, що весь цей час придумували в Москві. Тепер прокинувся інтерес до того, щоб з'ясувати, що і як відбувалося насправді.

Тут небезпечно те, що якщо німці почнуть копати в цьому напрямку, то їх педантизм рано чи пізно призведе до причин Німецько-Совкової війни і Другої Світової Війни в цілому. І як тільки це станеться, відразу ж зміняться ролі учасників. По крайней мере, няймні роль совка зміниться безумовно. Причому до сих пір цього не відбулося лише через відсутність ентузіастів на зразок Вітлі.

Наші інтереси: 

Рано чи пізно правда про Другу світову війну і Німецько-Радянську війну зокрема вийде на поверхню.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

А ще я думаю, оця битва велася німцями у концепції звільнення України (свого союзника) від Москви, бо ж Курщина - то є теж Україна, бо "Прохорівка" аж ніяк не відповідає топонімічній традиції, притаманній московітам.

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

А ще я думаю, оця битва велася німцями у концепції звільнення України (свого союзника) від Москви, бо ж Курщина - то є теж Україна, бо "Прохорівка" аж ніяк не відповідає топонімічній традиції, притаманній московітам.

Хай буде!

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

Щодо такої трактовки "битви під Прохорівкою", її "історичноі правди" маю також сумніви, оскільки про цей бій розповідав мій батько. Він приймав участь у тих боях, бувши льотчиком ПЕ-2. За його спогадами бойовище танків продовжувалося не один день. Авіація також приймала участь і на тим полем бою у повітрі із літаків як радянських, так і німецьких "висіло наче бджолиний рій". І так було декілька днів (якщо не помиляюсь - говорилося про 3-4 дні, коли їх полк, а взагалі увесь корпус бомбардувальний робив у ці дні по три вильоти за день).
Там усі види літаків, фактично, безперевно висіли над тим полем, як така роєподібна хмара - і винищувачи, і бомбардувальники усіх видів. Такого скупчення літаків він у повітрі більше не бачив за всі роки війни (крім ще одного разу десь у кінці 1944р, але тоді то були лише винищувачи, які чомусь влаштували бій, коли здалеку здавалося, що то висить досить велика хмара у чистому небі).
Між іншим. про участь авіації у тій битві майже не згадують, а там задіяно також було не сотня чи декілько сотень, щоб воно як хмара висіло цілий день. Тільки зранку, коли перший виліт робився так, що ще затемно злітали, а над ціллю були, коли починало ледь розвиднюватися, то того "рою" ще не було, бо тільки злітались найперші групи з різних боків..
Скільки танків було під Прохорівкою - кількість не називалась, вірніше, посилався на пізніше прочитані дані, але мій батько не висловлював сумнівів щодо такої можливої кількості, як на якесь значне перебільшення. Танки вели бій і вдень і вночі, не такий інтенсивний, як вдень. Літаки починали злітатися з самого ранку, а потім до темряви куча-мала висіла у повітрі, бо водночас одні прилітали, інші відлітали для заправлення і поповнення боєкомплекту.
Тобто людина, яка бачила на власні очі той бій з повітря - не один день і не один раз за день, скільки пам"ятаю, не висловлювала заперечення великій кількості танків, але яка там кількість - посилався на офіційні, після війни дані.

Це до того, що мені, в силу тих спогадів, здається також малоправдивим оцей "архівний погляд", у правдивість якого зразу усі повірили і розносять істину по інфпростору.
Як на мене, і це те ж не правда :)

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Архіви - це документи. Те що ви написали - це просто переказ суб'єктивного свідка і не більше.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тут найважливіше те, що німці почали сумніватися в історії, нав’язаній їм переможцями. Якщо почнуть копати далі, то побачать, що це не історія, а суцільний фальсифікат.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Дмитро Вернигора.
0
Ще не підтримано

Перемога в Курській битві також стала неможливою через злиття плану "Цитадель" Борманом. Якби операція пройшла, як задумав Гітлер, у Рейху з`явився б час на масовий випуск ракет та іншої новітньої військової техніки для уникнення поразки у війні.

Коли ти твердо йдеш шляхом, яким почав іти, то... ти щасливий.                   (Г.Сковорода)