Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Перехід 21—22 березня: Арійський Новий рік (Нова Паска)

Хто зробив перший крок, той пройшов половину шляху — каже прадавня мудрість. Бо від першого кроку залежить, куди проляже твій шлях. Початок — найважливіша складова будь-якої справи, бо як почнеш, так далі й піде — кажуть сьогодні. Бо правильно започаткований рік програмує щасливе розгортання подій протягом усього річного кола.

На весняне рівнодення 22 березня починається арійський Новий рік, який раніше називали давнім словом Паска, тобто Перехід. Ми про це вже знаємо зі статей:

Святкуємо арійський Новий рік з Ісусом Хрестом

Таємна вечеря чи арійський Новий рік?

Великий піст: час оновлення (початки практичного хрестиянства)

Перший день Арійського нового року починається 22 березня о 6-й годині за місцевим часом, тому що саме в цей момент сходить Сонце. Це найсильніший час для програмування всього наступного року. Для його здійснення потрібно виконати кілька доволі простих речей:

1. Напередодні, тобто 21 березня, потрібно навести лад у своєму помешканні, здійснити його очищення (наскільки це можливо). Приготувати ритуальний хліб (паску). Протягом цього дня краще нічого не їсти, тобто здійснити очищувальний піст.

2. Заключною фазою очищення є омивання природною, не нагрітою водою, краще через занурення у річці, озері, ставку, басейні чи навіть ванні у своїй квартирі. Сенс у тому, щоб Новий рік зустріти в чистому тілі, чистому одязі і чистому помешканні. Омивання у природній воді — це водночас акт єднання з Природою, Всесвітом, Творцем.

3. Треба 22 березня проснутися раніше, випити чистої води і до 6-ї години ранку святково одягнутися, приготувати ритуальний стіл, ще раз поміркувати над тим, чого ти хотів би досягнути в новому році.

4. О шостій годині, тобто як тільки почало сходити сонце, потрібно разом з близькими людьми (в крайньому разі — самому) сформувати в уяві бажане розгортання подій і побажати самому собі та один одному всього найкращого, чого хотіли б у новому році для себе і всієї України.

5. Увечері здійснити арійський обряд зцілення-єднання (сопричастя) з предками, ближніми, всією Арійською расою, Творцем. Це також буде вшануванням Таємної вечері (Щедрого вечора) — святкування арійського Нового року Ісусом Хрестом і апостолами у четвер 22 березня 31 року. Цей обряд описаний у статті Святкуємо арійський Новий рік з Ісусом Хрестом.

Гурт «Божичі»: щедрівка «Як сів Хрестос вечеряти» (аудіо, 0.76 Мб)

Для зручності повторимо 4 головні складові згаданого обряду:

1. Треба налити виноградний сік (або інший сік, краще свіжий, фреш) в чашу, воздати славу Богові-Творцеві, після чого всім учасникам по колу (за годинниковою стрілкою, тобто за сонцем) випити його з цієї чаші. Це прадавній звичай, відомий ще зі скіфських часів як складова ритуалу побратимства. Він проіснував в Україні до 20 століття, багато хто зі старих людей ще пам’ятає, як за святковим столом пускали по колу одну чашу з ритуальним напоєм. До речі, це тест «хто є твоїм ближнім» — той, з ким ти готовий пити з однієї чаші.

2. Господар дому або голова зібрання повинен взяти ритуальний хліб — паску, воздати славу Богові-Творцеві, поблагословити паску, розділити її (розламати або розрізати) і дати всім учасникам святкування. Розподіл жертвенного, священного хліба — це прадавній арійський звичай. Отримавши і споживши частину цілісного хліба, людина «причащається» — вона духовно-енергетично стає невід’ємною частиною малої громади (кола своїх родичів і друзів) і великої громади — Арійської раси («померлих, живих і ненароджених»).

3. Треба співати гарні, світлі пісні духовного характеру. Це арійський стандарт для будь-яких святкових подій. Згідно з Доброю Новиною, апостоли в цей вечір також «співали славлення».

4. Треба формувати майбутнє — це найголовніша умова правильного початку нового річного кола. Наміри, запрограмовані у цей час, мають здатність втілюватися. Чим ясніше і яскравіше будуть сформульовані плани, побажання, задуми, мрії — тим вищі шанси їхнього здійснення.

Згідно з Арійською традицією, новорічне святкування треба повторити у найближчу неділю, коли чиста енергетика початку нового кола посилюється енергетикою початку тижня, адже неділя — це День Сонця, призначений для духовного започаткування нових справ. Це подвійне свято називається Великоднем.

Святкування справжнього Нового року (Паски-Переходу) і справжнього Великодня не заперечує святкування православної Паски-Великодня («старої Паски»). Це нормальна практика у перехідні періоди від старої до нової календарної системи, від старого до нового світу.

Хай Буде!

-----------------------
В тему:
Святкуємо арійський Новий рік з Ісусом Хрестом
Де і коли народився Ісус?
Іван Хреститель — відновлювач арійських традицій
Таємна вечеря чи арійський Новий рік?
Великий піст: час оновлення (початки практичного хрестиянства)
Жива і мертва вода (до реалій інформаційної війни)
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи