Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 156
  • Переглядів: 167

Пентагон відкрив понад 50 кримінальних розслідувань щодо допомоги США Україні, – Bloomberg

Категорія:

Спецтема:

Генеральний інспектор Пентагону заявив, що його кримінальні слідчі відкрили понад 50 справ, пов'язаних з наданням допомоги Україні, в тому числі за участю підрядників, але ще не висунули жодних звинувачень.

23092303.jpg

Роберт Сторч дає присягу. Фото: Пентагон

Розслідування, які перебувають на різних стадіях, розглядають такі питання, як "шахрайство у сфері закупівель, підміна продукції, крадіжки, шахрайство або корупція, а також нецільове використання коштів", – заявив генеральний інспектор Роберт Сторч на брифінгу 22 лютого, пише Bloomberg

"Ми не підтвердили жодного з таких звинувачень, хоча це може змінитися в майбутньому", – сказав він.

Сторч також попередив, що, ймовірно, буде проведено більше розслідувань щодо зловживань або диверсій щодо американського обладнання, "враховуючи кількість і швидкість", з якою воно надходить в Україну.

Пентагон очолює зусилля Вашингтона разом із Державним департаментом і Агентством США з міжнародного розвитку з моніторингу допомоги та коштів на суму близько 113 мільярдів доларів, виділених Україні, які не всі були витрачені, в рамках очолюваної США операції "Атлантична рішучість", спрямованої на протидію Росії. Аналогічний процес був здійснений для війн в Іраку та Афганістані.

За його словами, аудитори вже виявили "проблеми та недоліки" у наданні допомоги. Наприклад, аудитори виявили неповні накладні на вантажі, що передаються в Україну через Польщу.

"Як наслідок, персонал Міноборони не мав необхідної прозорості та підзвітності щодо всіх типів обладнання під час процесу передачі", – йдеться у червневому звіті.

Сторч сказав, що попри ці проблеми, Пентагон "добре реагував" на потреби України у військовій допомозі "зі швидкістю, необхідною для виконання завдання з транспортування і постачання" ще до того, як більша частина обладнання потрапляла в Україну.

Офіс Сторча налічує понад 200 осіб, які займаються наглядом за Україною, і він має намір збільшити кількість співробітників, які працюють в Україні, з нинішніх 28 (двоє серед них працюють у посольстві США в Києві).

Серед інших аудитів, які ще тривають, Пентагон проводить оцінку ситуації навколо 155-міліметрових артилерійських снарядів, ключових боєприпасів для України, щоб визначити, чи досягли США своїх цілей, збалансувавши при цьому потреби у власних резервах, підготовці та операціях.

Нагадаємо, у вересні минулого року США назначили наглядача за коштами військової допомоги, виділеними Україні.

Наші інтереси: 

Стискається кільце навколо корупційної мережі ОП.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи