Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пентагон створює нову команду в Україні для моніторингу американської допомоги

Категорія:

Спецтема:

За словами генерального інспектора Міністерства оборони, високопоставлений представник США вже почав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу.

За словами прессекретар Меган Рід (Megan Reed), це перший випадок, коли генеральна інспекція Міністерства оборони матиме персонал в Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Це відбувається, коли республіканці, які мають невелику перевагу в Палаті представників, все більш настирливо вимагають більшого контролю за грошима, які йдуть в Україну. Вони пропонують створити спеціального генерального інспектора для допомоги Україні, подібного до SIGAR – Спеціального генерального інспектора з питань відновлення Афганістану – який різко критикував марнотратство США в Афганістані під час найдовшої війни Сполучених Штатів.

Журналісти згадують звіт генерального інспектора міноборони, датованого жовтнем 2022 року, де було сказано, що здатність США контролювати мільярди доларів допомоги, що надходять в Україну, зіткнулася з «проблемами» через обмежену присутність США в країні. Також у тому звіті повідомлялося про випадки, коли різні злочинці, псевдоволонтери та торговці зброєю в Україні намагалися викрасти частину зброї та обладнання, наданих Заходом, перш ніж їх вилучила українська розвідка.

Ми вже неодноразово писали в «Народному Оглядачі» про те, що українська корупція зараз сильно заважає команді Байдена, яка поставила собі за мету домогтися яскравих перемог України наприкінці літа наступного року – незадовго до американських виборів. Тому вже розплановано, коли й скільки піде зброї в Україну, щоб Україна не програла, і одночасно щоб не перемогла завчасно. А оскільки вже пораховано, коли й скільки піде зброї для дійсно перемоги, то тут виникає небезпека, що українська корупція «зламає» цей байденівський задум. Тому зараз ми побачимо наростання боротьби з українською корупцією.

 

Наші інтереси: 

 Спритні ділки, що намагаються паразитувати на американській допомозі, є реальною небезпекою, з якою США мають намір жорстко боротися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи