Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пентагон офіційно скасував обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 в армії США

Категорія:

Світ:

10 січня Пентагон офіційно скасував вимогу для всіх військовослужбовців США вакцинуватися проти ковіду. Це сталося більш ніж через рік після того, як ця вимога була введена в дію. Щорічний законопроект про оборонну політику, підписаний президентом Байденом 23 грудня, надав міністерству оборони США 30 днів для скасування цього мандату. 

22070901.jpg

Фото: wikipedia.org

Однак, міністерство оборони "продовжить просувати та заохочувати вакцинацію від COVID-19 для всіх військовослужбовців", – сказав Остін в меморандумі. – "Вакцинація підвищує оперативну готовність і захищає сили", пише The Hill.

24 серпня 2021 року Остін вперше видав наказ, що вимагає вакцинації від коронавірусу для всіх військовослужбовців, включаючи військовослужбовців Національної гвардії та резерву, а тим, хто не підкориться, загрожує різний рівень покарання. Покарання включали втрату днів, накопичених для виходу на пенсію, втрату заробітної плати або навіть звільнення з лав в порядку, відомому як примусове звільнення.

Але це правило отримало сильну відсіч з боку республіканських законодавців і стало предметом кількох судових позовів. Врешті-решт воно було скасоване після того, як вимога про скасування була включена до Закону про асигнування на національну оборону на 2023 фінансовий рік – велика поступка з боку демократів, яка допомогла ухвалити масштабне законодавство до кінця 2022 року. 

Напередодні виходу меморандуму американським військовим припинили всі покарання за відмову від вакцинації, включаючи звільнення військовослужбовців зі служби.

У документі Остін, як і раніше, стверджував, що мандат на вакцинацію призначений для забезпечення готовності сил і має вирішальне значення для здоров'я і безпеки сил, надаючи командирам право вирішувати, розгортати чи не розгортати війська, які не мають вакцинованих.

"Усі командири несуть відповідальність і мають повноваження зберігати переконливі інтереси Департаменту у виконанні завдання", – написав він. 

Командири також можуть "розглядати, за необхідності, індивідуальний статус імунізації особового складу при прийнятті рішень щодо розгортання, призначення та інших оперативних рішень, в тому числі коли вакцинація необхідна для поїздки до іноземної держави або в'їзду до неї", – додав Остін.

Що стосується тисяч військовослужбовців, які були звільнені за відмову від вакцинації, то вони не будуть поновлені на службі.

Наші інтереси: 

Психопати відповзають: вже не нав'язуватимуть вакцинацію від модного захворювання 2020-2021, але все ще брешуть, що "вакцинація рятує". Як можна говорити, що "вакцинація підвищує оперативну готовність і захищає сили"?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Крок за кроком правда повертає свої права ! :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Крок за кроком правда повертає свої права ! :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дивно, а це чому. А коли Пентагон скасує гендерів у війську.--