Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ПАРЄ одностайно ухвалила українську резолюцію щодо протидії російській пропаганді

Категорія:

Спецтема:

У ПАРЄ висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендували країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстеження дезінформації та фейкових новин. Про це в мережі Facebook повідомив народний депутат України, голова Постійної делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"ПАРЄ щойно одностайно ухвалила резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи (observatories) для відстежування дезінформації та фейків", - написав нардеп.

За словами Ар'єва, у Парламентській Асамблеї наголосили, що в деяких випадках державні засоби масової інформації можуть бути перетворені на пропагандистські інструменти та використані для передачі фальшивих новин або розпалювання ненависті ксенофобії проти меншин та певних груп.

Це, зазначили в ПАРЄ, може призвести до відсутності незалежності та низьких етичних стандартів у ряді засобів масової інформації та пояснює дедалі більшу недовіру населення.

"У зв'язку з цим Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи "East StratCom".

Крім того, Асамблея вітає Спільну заяву Спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй по свободі слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те що державні суб'єкти не повинні створювати, спонсорувати та розповсюджувати дезінформацію чи пропаганду", - навів цитату Ар'єва. 

Наші інтереси: 

Давно пора притиснути розповсюджувачів фейків.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"НО" невпинно веде боротьбу "з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"НО" невпинно веде боротьбу "з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!