Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Останнє інтерв'ю офіцера СС Еріха Прібке

Спецтема:

Колишній хауптштурмфюрер СС Еріх Прібке дав його наприкінці липня 2013 року. Воно було опубліковано його адвокатом Паоло Джакіні відразу після смерті Прібке 11 жовтня 2013 року.

— Пане Прібке, кілька років тому Ви вже висловлювалися в тому дусі, що Ви не заперечуєте Ваше минуле. А сьогодні, коли Вам виповнилося вже сто років, Ви теж все ще вважаєте так?

Так.

— Що саме Ви маєте на увазі?

Я прийняв рішення бути вірним самому собі.

— Значить, Ви і сьогодні все ще сприймаєте себе як націонал-соціаліст?

Вірність власному минулому — це те, що пов'язано з нашими переконаннями. Це моя манера, мій спосіб бачити світ, мої ідеали, те, що для нас, німців, було світоглядом, і що все ще пов'язано з почуттям любові до себе і почуттям власної гідності. Політика ж - це зовсім інша справа. Націонал-соціалізм загинув разом з його поразкою, і ніякої перспективи існування для нього сьогодні більше не було б.

— Чи є антисемітизм теж частиною того світогляду, про який Ви говорите?

Якщо Ви за допомогою Ваших питань дійсно хочете дізнатися правду, Вам слід було б відмовитися від деяких стереотипів і упереджень: адже критикувати когось, це ще аж ніяк не означає, що ви хочете когось знищити.

У Німеччині поведінка жидів із самого початку двадцятого сторіччя піддавалося відкритій критиці. Той факт, що жиди тримали у своїх руках зрослу до неймовірної міри економічну і, отже, також політичну владу, складаючи при цьому тільки дуже малу частку населення земної кулі, розглядався як несправедливість. Та це й сьогодні ще залишається фактом, адже якщо ми візьмемо тисячу найбагатших і наймогутніших людей світу, нам доведеться визнати, що значну частину їх складають жиди, банкіри або акціонери транснаціональних компаній.

Перш за все, після поразки Німеччини у Першій світовій війні і під ярмом Версальського договору переселення жидів зі Східної Європи до Німеччини призвело до справжньої катастрофи, викликаної величезним накопиченням їхнього капіталу протягом небагатьох років, тоді як під час Веймарської республіки переважна більшість німецького народу жило в жахливій бідності. У цьому кліматі лихварі збільшували свої статки, а почуття розчарування, спрямоване проти жидів, посилювалося.

— Є така ж уже давня історія, згідно з якою жидівська релігія дозволяє жидам практикувати лихварство, тоді як християнам це було заборонено. Що, на Вашу думку, є правдою?

Це точно не моя думка. Досить прочитати Шекспіра чи Достоєвського, щоб дізнатися, що подібні проблеми з жидами з історичного погляду дійсно були всюди, від Венеції до Санкт-Петербурга. Це зовсім не означає, що в ті часи жиди були єдиними кредиторами. Я повністю згоден зі словами поета Езри Паунда: "Я не бачу різниці між жидівським та арійським позикодавцем".

— І за всього цього Ви виправдовуєте антисемітизм?

Ні, бачте, це не означає, що серед жидів немає гідних, порядних людей. Я повторю, антисемітизм означає ненависть, ненависть безладну, яка не знає відмінностей. Я, навіть протягом цих останніх років мого переслідування, коли я перетворився на старого, позбавленого волі, завжди відкидав ненависть. Я ніколи не хотів ненавидіти, навіть тих, хто ненавидів мене. Я говорю тільки про право на критику, і намагаюся пояснити причини. І я хотів би сказати Вам ще більше: Вам варто було б замислитися над тим, що більша частина жидів, ґрунтуючись на своїх особливих релігійних поглядах, розглядає себе як вищих і кращих за всіх інших людей. Вони ідентифікують себе з «богообраним народом» Біблії.

— Так і Гітлер теж говорив про вищість арійської раси.

Так, Гітлер теж став жертвою ідеї вищості. Це було однією з причин помилок, виправити які було вже неможливо. Врахуйте, проте, що в ті роки певний расизм був нормою. Причому це було не тільки питання настрою народів, але він був також складовою частиною на рівні урядів і навіть правового порядку.

Після того, як американці колись були работоргівцями і депортували африканські народи, вони залишилися тим не менш расистами і дискримінували чорношкірих. Перші так звані расові закони Гітлера обмежували права жидів не більш, ніж були обмежені права колишніх африканських рабів у деяких штатах США. Те ж саме стосувалося поводження англійців з індійськими племенами, та й французи теж не вели себе інакше з так званими підданими їхніх колоній. Не кажучи вже про поводження з етнічними меншинами в колишньому СРСР у ті часи.

— І як же тоді, на Вашу думку, дійшло до ескалації ситуації в Німеччині?

Конфлікт радикалізувався, все сильніше загострювався. Німецькі жиди, американці, британці та світове жидівство з одного боку проти Німеччини з іншого боку. Природно, німецькі жиди опинялися в усе більш скрутному становищі. Через це, рішення про прийняття більш жорстких законів у Німеччині робило життя жидів усе важчим і важчим.

Потім у листопаді 1938 року один жид, якийсь Гершель Грюншпан, на знак протесту проти Німеччини вбив радника нашого посольства у Франції Ернста фон Рата. У відповідь сталася знаменита "імперська кришталева ніч" (або «ніч битого скла»). Групи демонстрантів розбивали вітрини жидівських магазинів по всій Імперії. З того моменту жидів розглядали вже виключно як ворогів.

Після того, як Гітлер очолив уряд, він спочатку намагався спонукати жидів виїхати з Німеччини. Потім у кліматі недовіри, що зростала до німецьких жидів, що було викликано війною, бойкотом і відкритими конфліктами з найважливішими жидівськими організаціями по всьому світу, їх відправили в табори, як справжніх ворогів. Природно, це стало катастрофою для величезної кількості невинних сімей.

— Тому Ви вважаєте, що в тому, що пережили жиди, була і їх власна вина?

Деяка вина тут є з обох сторін. Є вина також і з боку союзників, які розв'язали Другу світову війну проти Німеччини після вступу німців до Польщі. В область, де велика кількість етнічних німців постійно страждала від переслідувань і ексцесів з боку польської влади, і яка була передана під контроль новоствореного польської держави за Версальським договором. Проти сталінської Росії і її вторгнення в іншу частину Польщі ніхто й пальцем не поворухнув. Навпаки, в кінці конфлікту, який, за офіційною версією, виник для того, щоб захистити незалежність Польщі від німців, Сталіну негайно подарували всю Східну Європу, в тому числі і Польщу.

— Отже, можна сказати, що Ви, якщо не говорити про політику, симпатизуєте історичним теоріям ревізіонізму?

Я не зовсім точно розумію, що мається на увазі під ревізіонізмом. Якщо ми говоримо про Нюрнберзькі процеси 1945 року, то я можу Вам сказати, що мова тоді йшла про абсолютно неймовірний процес, про величезну виставу з єдиною метою: продемонструвати громадській думці усього світу німецький народ і його вождів як жорстоких людиноненависників. Щоб принизити переможених, які більше не могли захищатися.

— На чому Ви ґрунтуєте це твердження?

Що можна сказати про самозванний суд, який засуджує злочини тільки переможених, але не злочини переможців; де переможці є одночасно обвинувачами, суддями і постраждалою стороною, і коли статті законів за минулі гріхи спеціально пишуть для нього заднім числом, тільки щоб можна було з їхньою допомогою засудити обвинувачених? Навіть президент США Джон Ф. Кеннеді засудив цей процес як "мерзенний", так як він порушував "принципи американської конституції, щоб покарати переможеного супротивника".

— Навіть якщо Ви стверджуєте, що такого злочину, як злочини проти людяності, за які судили обвинувачених у Нюрнберзі, раніше в юридичній формі не було в законах як такого, і що воно було введено саме цим міжнародним трибуналом, тим не менше, потрібно ж сказати, що звинувачення ці стосувалися жахливих діянь.

У Нюрнберзі німців звинуватили у бійні в Катині, а потім в 1990 році Горбачов визнав, що це якраз ті ж самі російські обвинувачі й убили двадцять тисяч польських офіцерів у лісі поблизу Катині пострілами в потилицю. У 1992 році російський президент Єльцин представив оригінальний документ розпорядження, яке було підписане Сталіним.

Німцям також дорікали в тому, що вони нібито робили з жидів мило. Примірники такого мила потрапили навіть до музеїв США, Ізраїлю та інших країн. Тільки в 1990 році одному професору Єрусалимського університету довелося, зрештою, визнати, що це був обман.

— Так, але концентраційні табори - це не винахід суддів у Нюрнберзі.

У ці жахливі воєнні роки ізоляція в концентраційних таборах того цивільного населення, яке являло собою загрозу для національної безпеки, була природною доцільністю. Під час Другої світової війни це робили як росіяни, так і американці. Зокрема, останні чинили так з американцями азіатського походження.

— Але в Америці в концентраційних таборах для етнічних японців не було газових камер.

Як я вже говорив, у Нюрнберзі безліч звинувачень було просто вигадано. Що стосується наявності газових камер в концентраційних таборах, ми все ще чекаємо докази їхнього існування. У таборах в'язні повинні були працювати. Вони ішли з табору протягом дня для робіт і ввечері поверталися назад. Попит на робочі руки під час війни ніяк не сходиться з обвинуваченням, що в той же самий час де-небудь люди стояли в черзі, щоб знайти свою смерть у газових камерах. Використання газової камери являє собою небезпеку зараження для всього її оточення, її застосування жахливо небезпечне, смертельно небезпечне також для всіх, хто знаходиться навколо неї. Сама думка про те, щоб відправляти людей на смерть із застосуванням такого методу, і в тому ж самому місці, де живуть і працюють інші люди, і щоб при цьому ніхто про це не дізнався, абсолютно безумна, та й її вельми важко реалізувати на практиці.

— Коли Ви вперше почули про план знищення жидів і про газові камери?

Коли я в перший раз почув про ці речі, я як військовополонений перебував в англійському концентраційному таборі, разом з Вальтером Рауффом. Ми обидва були вражені. Ми не могли повірити в такі жахливі речі: газові камери для знищення чоловіків, жінок і дітей. Цілими днями ми говорили про це з полковником Рауффом та іншими полоненими. Ми всі належали до СС, у кожного з нас була своя певна посада в ієрархії націонал - соціалістичного режиму, але ніхто ніколи навіть і не чув про щось подібне.

Подумайте тільки, що мені через багато років довелося дізнатися, що мій друг і начальник Вальтер Рауфф, який інколи ділився зі мною шматком черствого хліба в таборі для військовополонених, потім був звинувачений в тому, що саме він і був винахідником «газвагена» - таємничої машини для знищення людей за допомогою газу. Про щось подібне може подумати тільки той, хто ніколи особисто не знав Вальтера Рауффа.

— А всі ці показання свідків про існування газових камер?

У таборах не знайшли жодної газової камери, крім тієї єдиної, яка була після війни побудована американцями в Дахау. Немає жодних доказів щодо газових камер, які могли б розглядатися як достовірні в юридичному або історичному сенсі; так само ненадійні висловлювання останніх командирів і керівників таборів, як наприклад, показання найвідомішого з них, коменданта Освенціма Рудольфа Хесса. Не кажучи вже про величезні суперечності в його словах, адже його перед виступом в якості свідка у Нюрнберзі піддали тортурам, а після цього на прохання росіян його повісили з заткнутим ротом.

Для цих свідків, які для держав-переможниць вважалися дуже цінними, застосування фізичного та психологічного насильства у разі недостатнього «співпраці зі слідством » було страшним; загрози включали також і вплив на членів їх сімей. Я з власного досвіду, під час мого полону, і з досвіду моїх колег знаю, як у таборах для військовополонених з боку держав-переможниць вибивалися визнання з ув'язнених, які часто навіть не знали англійської мови. Про поводження з полоненими в російських таборах у Сибіру до того часу вже стало відомо в усіх подробицях, потрібно було просто підписати будь-яке визнання, і більше нічого.

— Таким чином, мільйони померлих є для Вас тільки вигадкою?

Я особисто бачив табори і бував у них. Я був у Маутхаузені востаннє в травні 1944 року, щоб за наказом Гіммлера допитати там сина маршала Бадольо, Маріо. Я провів у таборі цілих два дні. Там працювали величезні кухні для ув'язнених, і навіть був бордель для їхніх потреб. Але жодних газових камер.

На жаль, багато людей загинуло в таборах, але не тому, що хтось спеціально хотів їх убити через свою кровожерливість. Війна, важкі умови життя, голод, недостатній правильний догляд часто виявлялися для них фатальними. Але ці трагедії цивільних осіб відбувалися не тільки в таборах, а й у всій Німеччині, насамперед, через те, що проводилося без розбору бомбардування німецьких міст.

— Значить, Ви применшуєте трагедію жидів — Голокост?

Там мало що можна було б применшувати: трагедія є трагедія. Тут мова йде скоріше про проблематику історичної правди.

Інтерес держав-переможниць Другої світової війни полягав у тому, щоб у них самих не зажадали звіту за їхні злочини. Вони руйнували цілі міста в Німеччині, в яких не було жодного солдата, і тільки для того, щоб убити жінок, дітей і старих, щоб зломити цим бойовий дух, щоб німці не могли продовжувати боротися зі своїми супротивниками. Така доля спіткала Гамбург, Любек, Берлін, Дрезден та інші міста. Вони використовували свою перевагу в бомбардувальниках, щоб зі страшною нещадністю безкарно вбивати цивільних осіб. Потім те ж саме сталося з жителями Токіо, і, нарешті, атомні бомби вбили безліч цивільних японців у Нагасакі і Хіросімі.

Тому було необхідно винайти надзвичайні злочини, які нібито скоїла Німеччина, і таким чином німців представити як виплодок пекла, і всі інші нісенітниці на зразок тих персонажів з романів жахів, за якими Голлівуд зняв сотні фільмів.

Крім того, в методах держав-переможниць у Другій світовій війні мало що змінилося: у відповідності з їхніми поглядами вони експортують демократію у формі так званих мирних місій проти «мерзотників»; при цьому вони створюють образи ворога - терористів, які скоюють усе більш жахливі, все більш неймовірні злочини. Але на практиці нападають якраз вони самі, перш за все, за допомогою своєї військової авіації, на тих, хто не хоче їм підкоритися. Вони знищують солдатів і цивільне населення, у яких немає коштів для захисту. І тому відбувається так, що після всіх цих гуманітарних інтервенцій у різних країнах вони ставлять там при владі маріонеткові уряди, які захищають їхні економічні та політичні інтереси.

— Але як Ви поясните тоді деякі однозначні докази, такі як відеозаписи і фотографії концентраційних таборів?

Ці фільми — це ще один доказ підробки: майже всі вони взяті з табору Берген - Бельзен. Це був табір, куди німецька влада збирала з інших таборів ув'язнених, яких вважали непрацездатними. Усередині табору також знаходився госпіталь для лікування. Одне це вже дуже багато говорить про “кровожерні” наміри німців. Адже здається дивним, що під час війни створюється структура такого роду для тих, яких нібито повинні були отруїти газом. Бомбардування союзників в 1945 році залишило табір без харчування, води і медикаментів. Поширилася епідемія тифу, яка призвела до появи тисяч хворих і померлих. Ці знімки та фільми були зроблені в той час, у квітні 1945 року, коли збірний табір Берген - Бельзен був спустошений епідемією і вже знаходився в руках союзників. Знімки та фільми були спеціально зроблені в пропагандистських цілях британським режисером і майстром фільмів жахів Альфреда Хічкока.

Цинізм, відсутність належного розуміння людяності, яким також ще сьогодні спекулюють за допомогою цих зображень, жахливі. З давніх пір їх показували на екранах телевізорів, з гнітючою музикою в якості звукового фону, і публіку з безсовісною підступністю обманювали, пов'язуючи ці жахливі сцени з газовими камерами, до яких вони не мали ніякого відношення. Все це фальсифікація!

— Отже, Ви вважаєте, що сенсом всієї цієї дезінформації було бажання держав-переможниць приховати свої злочини?

Спочатку це було саме так. Такий самий сценарій, що й на Нюрнберзькому процесі, був винайдений також генералом Дугласом Макартуром в Японії у вигляді Токійського процесу. У цьому випадку вигадували інші історії та інші злочини, що призвели всіх підсудних до страти через повішення. Щоб зробити злочинців з японців, які вже постраждали від атомних бомб, тоді навіть вигадали звинувачення в канібалізмі.

— Чому тільки спочатку?

Оскільки згодом література про Голокост дуже пішла на користь в першу чергу державі Ізраїль з двох причин. Першу причину добре роз'яснив письменник Норман Фінкельштейн, син депортованих жидів. У своїй книзі “Die HolocaustIndustrie” («Індустрія Голокосту») він пояснює, як цей бізнес за допомогою вимог про відшкодування шкоди приніс мільйонні суми у формі репарацій і компенсацій у каси жидівських установ і держави Ізраїль. Він пише про "справжнє організоване вимагання". Другу причину пояснює письменник Серджо Романо, який, безсумнівно, не вважається ревізіоністом. Після війни в Лівані Ізраїль усвідомив, що поширення і підкреслення драматичності в "літературі про Голокост" принесло б йому переваги в його територіальній суперечці з арабами і призвело б "до чогось на кшталт напівдипломатичного імунітету".

— Усюди на світі, коли говорять про Голокост, кажуть про викорінення. Чи є у Вас сумніви на цей рахунок, чи Ви можливо взагалі заперечуєте це?

Засоби пропаганди тих, які сьогодні тримають у своїх руках владу над усім світом, нестримні. За допомогою історичної субкультури, спеціально створеної і поширеної телебаченням і кіно, совість людей піддалася маніпулюванню з використанням впливу на емоції. Зокрема, нові покоління вже з початкової школи піддавалися промиванню мізків, на них тиснули жорстокими історіями, щоб придушити вільне формування власної думки.

Як я вже говорив, ми вже майже сімдесят років чекаємо доказів злочинів, які приписуються німецькому народові. Історики не знайшли жодного документа, який повідомляє про газові камери. Жодного письмового доручення, доповіді або висновку будь німецького установи, жодного донесення співробітників. Зовсім нічого.

При цій відсутності документів судді в Нюрнберзі припустили, що програма з "остаточного вирішення жидівського питання", яка розглядала можливість висилки жидів з території Німеччини і пізніше з окупованих німцями областей, включаючи їх можливе переселення на Мадагаскар, була секретним кодовим словом, яке насправді означало їх знищення. Це абсурдно! у розпал війни, коли ми ще вважалися переможцями як в Африці, так і в Росії, жидів, яких спочатку тільки стимулювали, потім до 1941 року все сильніше закликали до того, щоб вони добровільно покинули Німеччину. тільки після цих двох років з початку війни розпочалися заходи з обмеження їхніх свобод.

— Давайте уявимо, що докази, про які Ви говорите, будуть знайдені. Я кажу про документ, який підписаний Гітлером або іншими важливими керівниками. Як зміниться після цього Ваша позиція?

В такому разі я висловлюся за суворий осуд таких дій. Всі дії насильства проти груп людей без урахування фактичної індивідуальної відповідальності, неприйнятні і цілковито гідні осуду. Так сталося з індіанцями в Америці, з кулаками в Росії, з італійськими жертвами «Фойбе» в Істрії («фойбе» (foibe) - це глибокі карстові печери, куди югославські комуністичні партизани з 1943 до 1949 року скидали трупи тисяч вбитих ними італійців, у т.ч. жінок і дітей - прим. перекл.), з вірменами в Туреччині, з німецькими військовополоненими в американських концентраційних таборах в Німеччині та Франції, а також у російських таборах; одні померли з волі президента США Ейзенхауера, інші завдяки Сталіну. Обидва глави держави усвідомлено ігнорували Женевську конвенцію, щоб довести цю трагедію до апогею. (Дуайт Ейзенхауер несе відповідальність за жорстоке поводження з військовополоненими німцями як головнокомандувач американської армії в Європі, проте президентом США на той час був Гаррі Трумен. - Прим. Перекл.) Всі ці епізоди слід засудити з усією ясністю, включаючи і переслідування жидів німцями, яке, без сумніву, мало місце. Але засудити потрібно саме реальні переслідування, а не ті, які були вигадані в пропагандистських цілях.

— Значить, Ви згодні з тим, що існує можливість того, що ці докази ймовірного знищення з боку німців наприкінці конфлікту зникли і, можливо, одного разу будуть виявлені?

Я вже говорив, що певні дії повинні бути засуджені в принципі. Тоді, якщо ми припустимо, що якимось абсурдним чином одного разу будуть знайдені докази існування газових камер, питання про засудження тих, хто запланував такі жахливі злочини і використовував їх для вбивств, є абсолютно безперечним і однозначним. Бачте, я навчився тому, що сюрпризи у цьому відношенні ніколи не закінчуються. У цьому випадку, тим не менше, я думаю, що з упевненістю можу виключити таку можливість, оскільки протягом уже майже шістдесяти років німецькі документи, які потрапили до рук держав-переможниць, були піддані сотнями вчених серйозного вивчення та аналізу; і те, що не випливло до сьогоднішнього дня, дуже малоймовірно може вийти на поверхню також у майбутньому.

Я вважаю це у вищій мірі неймовірним також з іншої причини: вже під час війни наші супротивники почали поширювати підозри про вбивства у таборах. Я кажу про заяву союзників від грудня 1942 року, в якому в загальному говорилося про варварські злочини проти жидів у Німеччині і наполягалося на покаранні обвинувачених. Потім, наприкінці 1943 року, я дізнався, що йшлося не просто про загальну військову пропаганду, а що наші вороги планували навіть виготовлення фальшивих доказів цих злочинів.

Першу інформацію про це я отримав від мого однокурсника і хорошого друга капітана Пауля Райніке, який служив у другої людини в німецькому уряді, рейхсмаршала Германа Герінга: він був шефом його ескорту. Останній раз, коли я бачив його, він розповідав мені про план справжнісіньких фальшивок. Герінг був обурений, оскільки він вважав ці брехливі зображення наклепницькими перед очима усього світу. Герінг, перш ніж він вчинив самогубство, у найжорсткішій формі засудив перед Нюрнберзьким трибуналом створення цих підроблених доказів.

Наступне повідомлення я отримав пізніше від начальника поліції Ернста Кальтенбруннера, чоловіка, який змінив Райнхарда Гейдріха після смерті останнього, а потім страченого на шибениці після Нюрнберзького процесу. Я зустрічався з ним наприкінці війни, щоб повідомити йому про зібрану інформацію щодо зради італійського короля Віктора Еммануїла III. Він згадав, що майбутні держави-переможниці вже працювали над тим, щоб змайструвати брехливі докази військових злочинів та інших звірств, які вони вигадали для таборів в якості доказів німецької жорстокості. Вони вже прийшли до єдиної думки щодо деталей того, як повинно було бути інсценовано безпрецедентний судовий процес над переможеними.

Та спочатку, однак, я зустрів у серпні 1944 року безпосереднього співробітника генерала Кальтенбруннера, шефа Гестапо Генріха Мюллера. Завдяки йому я зміг навчатися у військовому училищі. Я багато чим був йому зобов'язаний, і він теж був дуже прихильним до мене. Він прибув до Риму, щоби подбати про одну особисту проблему мого командира підполковника Герберта Каплера. У ці дні американській П'ятій армії вдалося зробити прорив у Монте-Кассіно, а російські війська увійшли на територію Німеччини. Війна була вже остаточно програна. У цей вечір він попросив мене провести його до готелю. Через довіру, що між нами існувала, я зважився запитати його про подальші деталі з цієї теми. Він розповів мені, що наша розвідка отримала однозначні відомості про те, що в очікуванні остаточної перемоги ворог намагався створити докази наших злочинів, щоби провести показові судові процеси після поразки, які повинні були затаврувати Німеччину як злочинця. Він знав більш точні подробиці і був серйозно цим стурбований. Він стверджував, що цим людям не можна довіряти, бо вони не знали ні почуття власної гідності, ні докорів сумління.

Тоді я був ще молодий і не надав його словам належного значення, але потім усе насправді сталося саме так, як говорив мені генерал Мюллер. Це і є ті люди, керівники, яких сьогодні звинувачують в тому, що це нібито вони придумали і організували знищення жидів у газових камерах! Я дивився б на все це зі сміхом, якби ці події не були настільки трагічні.

Коли американці в 2003 році напали на Ірак під приводом, що він нібито володів "зброєю масового знищення", за допомогою явно брехливої клятвенної заяви американського міністра закордонних справ Коліна Пауелла перед Радою Безпеки ООН, і це говорили як раз ті, хто був єдиним, хто застосував цю зброю на війні, то я сказав собі: нічого нового!

— Ви, як німецький громадянин, знаєте, що згідно з деякими законами в Німеччині, Австрії, Франції, Швейцарії, тим, хто заперечує Голокост, загрожує тюремне ув'язнення?

Так, сильні світові держави зажадали таких законів, і скоро вони будуть нав'язані також і Італії. Фокус полягає саме в тому, щоб змусити людей думати, ніби ті, хто протистоять, наприклад, ізраїльському колоніалізму і сіонізму в Палестині, є антисемітами. Той, хто наважується критикувати жидів, є і назавжди залишиться антисемітом. Хто ризикує ставити запитання про докази існування газових камер в концентраційних таборах, автоматично вважається прихильником ідеї знищення жидів. Це підла маніпуляція. І якраз ці закони свідчать про страх того, що правда одного разу вийде на поверхню. Очевидно, є побоювання, що всупереч такій емоційній кампанії пропаганди історики запитають про докази, і вчені усвідомлюють, що загальноприйняті розповіді є брехливими. Якраз саме існування цих законів відкриває очі тому, хто все ще вірить у свободу мислення і значимість незалежних історичних досліджень.

Природно, мене можуть звинуватити за те, що я щойно сказав, моя ситуація могла б навіть ще більше погіршитися, але я повинен сказати про це, оскільки це правда; я сприймаю цю мужність прямоти як свій обов'язок перед моєю країною, як свій внесок до закінчення моїх ста років життя, у порятунок честі мого народу.

З упевненістю моїх ста років!

Еріх Прібке

(Переклад з німецької. Оригінал інтерв'ю був опублікований на італійській мові)

_______________________

Еріх Прібке — німецька доля

У часи, коли політики... ФРН (а не німецькі) вихваляються їхніми засобами масової інформації як герої свободи і демократії, непохитний колишній німецький солдат знаходиться в Римі під домашнім арештом. Коли народився цей чесний чоловік, на політичному горизонті Європи вже помітні були ознаки прийдешніх гроз, і доля так склалася, що цьому німцеві довелося пережити дві світові війни, причому в другій він слідував своєму обов'язку як солдат. Еріх Прібке піднявся до хауптштурмфюрера СС, коли йому доручили командувати певними бойовими операціями, крім усього іншого, в Італії...

Нагадаємо: у березні 1944 року в Римі відбулася атака комуністичних партизан на солдатів південнотірольского поліцейського полку, при цьому загинули 33 німецьких військових поліцейських, 10 непричетних італійців і один 13-річний хлопчик. Замість визначеного наказом Гітлера коефіцієнта репресій 1 до 10 (у союзників в більшості випадків цей коефіцієнт становив 1 до 200!) за досі нез'ясованих обставин було розстріляно на п'ять заручників більше. І за це поклали відповідальність на Еріха Прібке, хоча його командир Капплер був задовго до нього засуджений по цій же справі на довічне ув'язнення. Зате люди, винні в цій атаці у Римі, так ніколи і не постали перед судом.

До 1995 року Еріх Прібке, який 29 липня цього року (2013) не зміг відсвяткувати свій сотий день народження на волі, жив, після багатьох переїздів, в Аргентині, де користувався хорошою репутацією. Після звичайної в таких випадках вимагальної кампанії засобів масової інформації його доставили до Італії, де розпочався судовий процес проти нього. Не було нічого несподіваного в тому, що його виправдали, оскільки його "​​злочин" класифікувався як "нормальні дії в умовах війни", до того ж термін давності його давно закінчився. Ліві (і мотивовані старозавітною ненавистю) кола з цим не змирилися і почали другий процес. На цей раз Прібке засудили на 15 років, проте, незабаром звільнили, на підставі закону про амністію і тривалого попереднього ув'язнення. Але ті самі кола продовжили свою кампанію, і так сталося, що Еріх Прібке був засуджений військовим апеляційним судом - незважаючи на багато клопотань, у тому числі і з боку італійців - на довічне ув'язнення. Тільки через його стан здоров'я сторічного старому дозволили відбувати термін хоча би під домашнім арештом.

А ті ж політики ФРН (а не німецькі), які так багато і часто, і в настільки фарисейскому тоні метушаться навколо прав людини і поводяться часто просто по-підлабузницьки, абсолютно не зацікавилися долею цього колишнього німецького солдата. Мабуть, це ще одна ознака того, як низько морально впала вже ця (не німецька) політична каста.

(Стаття була написана ще за життя Еріха Прібке)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Кожна людина чогось хоче.

Буває, що людина чогось хоче й навіть не може усвідомити чого більше "демократії чи сіврюжини із хріном"...

"Хотіти", то дуже замало.

Треба розуміти, ЧОМУ ЩОСЬ сталося саме ТОДІ й ТАМ.

Не є таємницею, принаймні для тих хто хоче мати максимально розлогу інформацію, що євреїв у Європі у тридцяті - початок сорокових років минуло сторіччя не дуже любили у більшості країн Європи, не виключаючи й Велику Британію.

Принаймні ніхто не поспішав широко відчиняти двері для біженців із Райху.

Та й роль верхівки руху сіонізму у трагедії євреїв також не вельми поширюється.

А щодо масового людиновбивства за різними ознаками та із із різних причин так воно траплялося сотні, а й може й тисячі разів за часи існування людства й не припиняється не на секунду.

Очевидно, що саме в цю секунду, десь у світі хтось когось вбиває із якихось міркувань.

Не забуваємо, що одним із таких місць із певних причин є зараз Україна.

P.S. Пропагандисти Райху не погано знали реалії совдепії. Тому мальовничі листівки певного змісту стосовно взаємостосунків цеглин із пиками комісарів певної етнічної приналежності влітку 1941 року були вельми популярними та дієвими.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якесь незрозуміле враження від статті..Одна пропаганда проти іншої пропаганди.Політика-це брехня,яка завжди закінчується війною..А війна списує усе переможцям,які б вони не були негідники..
Після того,як у Західну Україну зайшли німці у 1941 році,прості люди стали жити краще..і це правда..але правдою є і те,що оголошувалася година "акція",під час якої вбивали жидів,усюди де знаходили чи зустрічали..Потім закінчувалася "акція" і жиди які вижили і дальше могли спокійно жити і пересуватись по місту чи селу без перешкод..Під час однієї такої "акції" одна людина,яка була маленькою дитиною у той час і жила у моєму селі,сиділа у кущах смородини і бачила на свої очі як розстрілювали жидівську сім'ю,власників магазину,що був по сусідству..а коли заклинило фузію чи то забракло куль,то маленьких жидинят добивали прекладом і сокирою..це все бачила на свої очі людина,котрій я довіряю на 100%...і це вам не Голлівуд чи ще якісь столітній "святий" ессесовець..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Будь яка iнформацiя - "пропаганда".

Бо той хто розмiстив будь яку iнфолрмацiю, мав для того певнi мiркування.

Iнформацыя без пропаганди - вигадка пропагандистiв, якi вважають себе найхитрiшими пропагандистами.

Найближчий приклад - НО - суцiльна "пропаганда", бо новинарi вибирають тексти для розмiщення iз певних мiркувань.

Ваша розповiдь про дитячi спогади вашого знайомого також - "ПРОПАГАНДА".

Хай Буде!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Я лише описав події,які мали місце у 1943 чи 1944 році за 100 метрів від хати де я народився..Заради справедливості хочу додати,що виконавцями того кривавого епізоду були зовсім не німці..
Говорити,що це з мого боку якась пропаганда все одно,що звинувачувати дзеркало,що у вас великі вуха..Пропаганда має ціль..а це просто правдива історія..хто як хоче,так нехай і розуміє..мені байдуже..я вже і так весь у ярликах...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Навіть якщо людина щось бачила власними очами, то вже через певний час вона те може викласти не зовсім точно. Якщо ж попросити когось розповісти те, що він бачив кілька десятиліть тому, то ....

У Вашому випадку Ви переповідаєте розповідь людини, яка щось бачила у дитинстві й розповідала про те через кілька десятиліть.

Те, що Ви вирішили подати цю розповідь як коментар до цієї статті, де фігурант не може мати до тої розповіді жодного стосунку - й є типовим проявом того, що називається "фактологічною" пропагандою.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ви праві,що я вибрав неправильне місце для свого коментаря..Просто хочу,щоб таке більше не повторювалося у нашій країні ні з ким..будь то жид,лемко чи поляк..
На рахунок правдивості того про,що я написав..то у невеликому селі всі добре пам'ятають,що сталося із жидом Ельо і його доньками Пепою та Мінькою..та й не тільки із ними..не менше загинуло і українців у ті часи від сатанинської нквс(у дев'яності роки із підвалу церкви було піднято решки людей,що кати після розстрілу засипали вапном)..та і поляки втікали із тлумками на захід..це все історія,яка була...А те,що німці звільняли німців у Польщі аж до Бресту,то вже дивно як на мене..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Кожна людина чогось хоче.

Буває, що людина чогось хоче й навіть не може усвідомити чого більше "демократії чи сіврюжини із хріном"...

"Хотіти", то дуже замало.

Треба розуміти, ЧОМУ ЩОСЬ сталося саме ТОДІ й ТАМ.

Не є таємницею, принаймні для тих хто хоче мати максимально розлогу інформацію, що євреїв у Європі у тридцяті - початок сорокових років минуло сторіччя не дуже любили у більшості країн Європи, не виключаючи й Велику Британію.

Принаймні ніхто не поспішав широко відчиняти двері для біженців із Райху.

Та й роль верхівки руху сіонізму у трагедії євреїв також не вельми поширюється.

А щодо масового людиновбивства за різними ознаками та із із різних причин так воно траплялося сотні, а й може й тисячі разів за часи існування людства й не припиняється не на секунду.

Очевидно, що саме в цю секунду, десь у світі хтось когось вбиває із якихось міркувань.

Не забуваємо, що одним із таких місць із певних причин є зараз Україна.

P.S. Пропагандисти Райху не погано знали реалії совдепії. Тому мальовничі листівки певного змісту стосовно взаємостосунків цеглин із пиками комісарів певної етнічної приналежності влітку 1941 року були вельми популярними та дієвими.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Звісно коли себе називаєш "богообраним" народом то потрібно думати про наслідки..Так само дивним був етнічний склад тих діячів,чиї діяння призвели до канібалізму серед нашого народу під час Голодоморів..Потім прийшла для "богообраних" година під назвою "акція"..Видно Всесвіт справедливо рано чи пізно все розставляє по місцях...
Людина у своїй більшості живе тваринними інстинктами..Тому і стаються такі криваві речі.Їх пояснення-це боротьба за ресурси в закритому середовищі при збільшенні кількості особин..ось і вся політика..чи це сприяє еволюції чи інволюції,не знаю..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

А тих українців, німців, поляків, що, ризикуючи своїм життям, ховали жидів від репресій, Ви не хочете порахувати "заради справедливості"? Ви не припускаєте, що їх могло бути трохи більше, ніж тих, що з сокирами за дітьми ганялись?

Явсе Світ каже:
..Заради справедливості хочу додати,що виконавцями того кривавого епізоду були зовсім не німці..
Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На те воно і війна,щоб показати хто є хто.
А поки одні вважають себе вищою расою,а інші "богообраними",прості люди і розхльобують те лайно,що йде зверху від політиків і від їх ігор..саме політикани і ділять людей..на"дні" суспільства дуже мало причин для війни,бо потрібно йти працювати і збирати те,що вродила Земля, а не бігати із зброєю як скажений і стріляти у свого сусіда,бо так вирішили нац..лідери..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Не думаю що те прощо оповів Явсе Світ є вигадкою.Про подібну ситуацію пошепки розказували нам батьки.

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Подання певної інформації у певний час у певному місці й є пропагандою.

Хто Вам сказав, що пропаганда має бути обов'язково брехнею?

Як правила пропаганда є правдивою інформацією. Вся справа у тому де й як подати ту інформацію.

А те, що євреїв місцеве населення під час німецької окупації кривдило дуже активно (особливо у перші кілька місяців тієї окупації) не є жодною таємницею. У мережі Ви знайдете багато світлин таких розправ та розповідей про це.

Мова не про виправданя тих кривд та розправ, а про вивчення явища як такого. Особливо коли хтось хоче про те поговорити через сімдесят два - сімдесят три роки.

У будь якого явища є свої причини.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Репресії проти євреїв були ініційовані і організовані Борманом - агентом Сталіна.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

До речі, розміщення тексту цього інтервью на НО - тако ж є пропагандою.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

А я вдячний за матеріал - багато нового взнав. Провів паралелі з сьогоднішньою поведінкою росії і Європи. Та й пропаганда - це інструмент. І я з бажаю отримувати таку пропаганду, яка відповідає моїм баченням. Також, я радію, коли бачу здорову пропаганду в місті/медіа. І серце мене не заболіло ізза того що євреїв порубали.

І взагалі - отримали матеріал "з іншої сторони" і почали говорити про пропаганду... ну даєте!

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Підтримую Богдана. Я теж хотів би бачити у своїй країні потужні механізми пропаганди наших цінностей, нашої культури, наших національних героїв і, взагалі, усіх елементів світогляду, які мають формувати нові покоління українців: веселих, здорових і енергійних.

І не треба зациклюватися на стражданнях. Ні свого народу, ні, тим більше, "боговибраного", який вже всьому світу мозок виїв байками про своє горе і свою виняткову монополію на страждання.

Доки існують паразити, що живляться чужим потом і кров'ю, до тих пір у людей свербітимуть руки знищувати і цих паразитів і їхніх дітей. Треба тільки ідентифікатори вдосконалити, бо самої національності вже замало: деякі автохтонні воші можуть тепер і "Червону калину" гарно заспівати, щоб тільки ніхто їх не роздушив.

Богдан ДуБ каже:
А я вдячний за матеріал - багато нового взнав. Провів паралелі з сьогоднішньою поведінкою росії і Європи. Та й пропаганда - це інструмент. І я з бажаю отримувати таку пропаганду, яка відповідає моїм баченням. Також, я радію, коли бачу здорову пропаганду в місті/медіа. І серце мене не заболіло ізза того що євреїв порубали.
І взагалі - отримали матеріал "з іншої сторони" і почали говорити про пропаганду... ну даєте!
Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Вельми змiстовнi коментарi!

Цiкавий вийшов розголос.

Гарна луна пiшла!

Для мене нiчого НОВОГО цей текст не мiстить.

Але велика подяка за публiкацiю.

Хай Буде!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Спочатку Ви когось звинувачуєте у своїх проблемах,потім його ненавидите..потім у Вас проблеми із здоров'ям..потім Вам потрібне все можливе лікування..Ви мазохісти..??Ви яке майбутнє хочете для дітей..свій простір страждань перекласти їм на плечі..чи думаєте,що Голодомори,голокости і війни беруться нізвідки..аууу брахмани..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Мова не про ненавiсть.

Мова про адекватну вiдповiдь Всесвiту. карми... за злочини.

Кожному - за заслуги.

Вони самi свого часу сказали, що кров не тiльки на них, а й на нащадкiв.

То ж навiщо скаржитися на злу долю.

Але скаржаться та ще вимагають вiдшкодування.

Чомусь нiкому iншому не дозволено виставити рахунки.

В тому числi й за злочини проти нашого народу.

Треба частiше дивитиcя у люстро - вельми корисна рiч, навiть для "богообраних".

Хай Буде!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Не треба мати брахманську мудрість, щоб відділити мух від котлет. Богообрані пропонують всьому людству довіку каятися за чужі гріхи - мабуть через те, що у них самих переважно відсутній той "όрган", яким це роблять. А між тим, справжнє покаяння - це не спосіб життя, а одноразовий (і дуже інтимний, а не публічний) акт між Людиною і Творцем, метою якого є катарсис, очищення від бруду. Після цього слід зайнятись конкретними добрими справами, які допоможуть вийти з простору страждань і нам, і нашим дітям.

Історична пам'ять потрібна нам для самоідентифікації, а не для зомбування і видурювання грошей з інших народів за прикладом самі знаєте кого. Тому мені буде соромно за свою державу, якщо вона, наприклад, наважиться юридично прирівняти Голодомор до Голокосту і почне запроторювати людей у в'язницю тільки за його заперечення.

Що стосується причин виникнення війн і геноцидів, то гадаю, що вони не є аж такими очевидними і простими, як здається деяким затятим гуманістам - захисникам безпритульних собак і їхніх блох. Тут одними кармічними законами все не поясниш.

Явсе Світ каже:
Спочатку Ви когось звинувачуєте у своїх проблемах,потім його ненавидите..потім у Вас проблеми із здоров'ям..потім Вам потрібне все можливе лікування..Ви мазохісти..??Ви яке майбутнє хочете для дітей..свій простір страждань перекласти їм на плечі..чи думаєте,що Голодомори,голокости і війни беруться нізвідки..аууу брахмани..
Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Просто потрібно прийняти все так як є..Тоді стане цілком зрозуміла гра богообраних..Вона як на мене досить примітивна і можлива лише за умови нашої слабкості..Той хто навів порядок у себе в голові,більше не турбується про паразитів і мікробів..
Може хтось когось гнав силою у жидівський шинок,може нам Приват 24 не користуватися, а може перейти на твердопаливні котли і вирощувати пальне(вербу) на своїй ділянці,щоб не купляти газ у Фірташа..чи забити болт на сільпо,бо є город...Ні ми лаємо всіх довкола і сидимо у своєму квадраті комфорту та чекаємо на офіційний дозвіл на зброю від влади..Просто берете і робите те що потрібно і все..без слів і без мантр,що хтось комусь чогось не так..
Можливо Ви зрозумієте і з часом зробите для себе велике відкриття..у гарному просторі,жиди працюють на Вас..Радіймо..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Ну звісно, що "потрібно прийняти все так як є" - а як же інакше можна все приймати?. Інша річ, що не можна залишати все так як є, бо тоді якого дідька ми прийшли у цей світ? Тому справжній комфорт виникає тоді, коли чоловік насолоджується плодами своїх трудів, якими він покращив і вдосконалив цей світ... а також і себе, коханого.

Ну звісно, що, по великому рахунку, антитеза певним чином "працює" на арійську ідею, гартує її своїми запереченнями - це, по-Вашому, і є те "велике відкриття", яке маю для себе зробити, коли трохи порозумнішаю??:-)).

Але мені здається, друже Явсе, що ми з Вами скочуємось в якусь банальщину і повторення, нє? Не гнівайтесь на мене за те, що я в Сільпо заглядаю - приймайте мене таким, як я є:-)).
-----------------------------------------------------------------------------------

Те, що я пише - це так звана передача єнергоінформації. яка є і протікає через ту, до кого ви зараз звертаєтесь.
Марія Воробець.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Марія Воробець не дається чути,та Арсен кудись подівся..Анатолію Висоті писав повідомлення він не відповідає..можливо люди відпочивають..

Нам нема про що сперечатись на самому ділі..А гніватись на Доктора,який тратить свій час на мене,то взагалі було б проявом невдячності із моєї сторони..)

Я трохи не згоден із Вами,що цей світ нам(людям) потрібно вдосконалювати..Він досконалий,,нам потрібно вдосконалювати себе і потім вже засвідчити досконалість світу перед лицем холодної безмежності..

Недавно із задоволенням спостерігав картину як лелеки батьки вчили молодих лелек літати.Все просто ти летиш,або твою тушку їдять хробаки і розтягують елементали..Тіло готове до тривалого перельоту чи ні..там нема місця пейсам,чубам чи святій суботі..природа всю недосконалість викидає за борт..так як викинула Рейх,СРСР та багато інших дутих тілесних і безтілесних..тож якщо хочемо тримати висоту,то потрібно не обтяжуватись зайвим..серед якого одним із найважчих тягарів є ненависть до будь кого...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Анатолій Висота, перед тим як зникнути, здається писав що поїде за-кордон до внучки. Мабуть цим і пояснюється його відсутність.

А ось ця твоя думка - просто супер!

Цитата:
Я трохи не згоден із Вами,що цей світ нам(людям) потрібно вдосконалювати..Він досконалий,,нам потрібно вдосконалювати себе і потім вже засвідчити досконалість світу перед лицем холодної безмежності..

Хоча тут на НО її мало хто зрозуміє.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Все ж таки, світ є трохи недосконалим. Щоб не повторюватись перед лицем холодної безмежності, насмілюся викласти тут посилання на мій старий коментар, який, до речі, був схвалений Стратегом:-)).

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

І Вам, Докторе, там на форумі дуже гарно відповів Улько Коломийський, який написав: "Світ є Досконалим для Досконалих , і щоб збагнути його Досконалість потрібно стати Досконалим" По-моєму, геніально сформульована думка.

Лише додам, що чим ближча людина до Просвітлення, чим більше вона набуває вміння бачити взаємозв’язки між різними речами, тим досконалішим їй здається Всесвіт.

Перепрошую, що знов займаюся "єрессю" на НО. Просто це була ваша відповідь на мій коментар, і тому не втримався :))))

Доктор Смалець каже:
Все ж таки, світ є трохи недосконалим. Щоб не повторюватись перед лицем холодної безмежності, насмілюся викласти тут посилання на мій старий <a href="https://www.ar25.org/comment/2375#comment-2375" class="bb-url" rel="nofollow">коментар</a>, який, до речі, був схвалений Стратегом:-)).
Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Е-е, Доброславе, не смішіть мене - це не геніальність, а чиста казуїстика.

Але якщо Вам подобається, то я можу продовжити у такому ж тоні, наприклад: якщо Ви з Ульком такі досконалі, то чому ви строєм не ходите? Або: повірю у всемогутність Творця тільки тоді, коли він уб'є себе об стіну. Крім того, щоб я, доктор Смалець, зміг збагнути геніальність Улька, мені самому треба стати геніальним Ульком Коломойським, але це неможливо в принципі через мою недопросвітленість, тому Ваш коментар адресований не мені, а на потіху досконалій публіці, що складається виключно з добірних клонів геніального Улька, себто, Доброслава та інших... :-)))

А якщо говорити серйозно, то Велика Досконалість Всесвіту, на яку Ви з Ульком натякаєте, немислима без Малої Недосконалості, що є її невід'ємною складовою частиною, призначеною для Людини-Співтворця, на що я натякав у тому старому коментарі. Ось у чому ховається діалектика "взаємозв'язків між різними речами", вірніше, тільки один з її аспектів, бо вся Велика Діалектика Всесвіту набагато досконаліша, ніж Ви можете собі уявити!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Що досконаліша система, то швидше вона розвивається.
Що досконаліша людина, то краще бачить навколишню досконалість.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Ось вони "пошуки Високої Духовності" у чистому, рафінованому, я б навіть сказав, стерильному вигляді!!!

А де Окремий Сайт Шукачів Такої Високої Мудрості?

Де?

P.S. Адресовано Шукачу Високої Духовності Доброславу Велесовому у відповідь на його тутешні "свіжі" Вправи у пошуках Високої Духовності

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
Лише додам, що чим ближча людина до Просвітлення, чим більше вона набуває вміння бачити взаємозв’язки між різними речами, тим досконалішим їй здається Всесвіт.

Це просто конгенiально!!!

Цi Слова треба читати перед сном як Молитву. Яка висока Духовнiсть - до вас каже саме "Просвiтлення".

Пишiть пане, пишiть далi!

Кожне Ваше слово - Перлина ВисокоДуховного Просвiтлення.

А де довго очiкуваний сайт?

Де те Джерело та Взiрець Просвiтлення?

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ми вже і забули про тему статті..Чому Рейх пішов у небуття і йому приходиться платити данину "богообраним"..Чому завоювавши всю Європу німці програли війну..Списувати все на зрадника Бормана можна..але це не все на мою думку..Що сталося зимою 1941 році у метафізичному плані із німецьким егрегором..Хто чи що німецьку націю стягнув спочатку у простір боротьби а потім у простір страждань..Де прорахунок..(можливо комплекс Ікара)..хто як думає..

На рахунок досконалості чи недосконалості то все просто..Ви коли бачити на вулиці недосконалий іржавий автомобіль,то це не значить,що він складається із недосконалих молекул і атомів заліза(Fe)...і навіть іржа має свою досконалу формулу Fe2O3...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Після нейтралізації Рудольфа Гесса його заступник Мартін Борман у травні 1941 року фактично очолив НСДАП (керівну силу Третього Райху) і отримав монополію на доступ до Гітлера.

З позицій сьогодення можна стверджувати, що німці програли війну ще до її початку.

Глибинна причина поразки - у вразливій системі організації Третього Райху.

У Просторі боротьби всі системи організації мають дірки, а тому є вразливими.

Безпека досягається тільки у просторі безпеки - Просторі волі (Царстві божому).

Тому шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться.

Явсе Світ каже:
Ми вже і забули про тему статті..Чому Рейх пішов у небуття і йому приходиться платити данину "богообраним"..Чому завоювавши всю Європу німці програли війну..Списувати все на зрадника Бормана можна..але це не все на мою думку..Що сталося зимою 1941 році у метафізичному плані із німецьким егрегором..Хто чи що німецьку націю стягнув спочатку у простір боротьби а потім у простір страждань..Де прорахунок..(можливо комплекс Ікара)..хто як думає..
На рахунок досконалості чи недосконалості то все просто..Ви коли бачити на вулиці недосконалий іржавий автомобіль,то це не значить,що він складається із недосконалих молекул і атомів заліза(Fe)...і навіть іржа має свою досконалу формулу Fe2O3...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дякую Миро за змістовну відповідь..Просто мене не покидає думка,що німці програли війну ніби спеціально,чи щось подібне..
Також можна говорити про Гітлера,котрий без серйозних наслідків пережив стільки замахів..можливо він перебував у якомусь недосяжному просторі..(зрозумійте мене правильно,я не говорю,що він перебував у Просторі Волі,але факти самі говорять за себе)..з однієї сторони людина-вегетаріанець,недосяжна під час замахів,з іншої сторони-тиран і вбивця,що ненавидить половину населення планети і збирається зробити із них мило..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гітлер до 1941 р. перебував у Просторі пригод. Вегетаріанства і наявних знань виявилося замало, щоб піднятися вище. Все інше про Гітлера вигадали переможці. На тлі штучно створеного монстра навіть Сталін почав виглядати не так уже й погано.
Тут є цікава порівняльна статистика: Нацизм і більшовизм.

Явсе Світ каже:
Дякую Миро за змістовну відповідь..Просто мене не покидає думка,що німці програли війну ніби спеціально,чи щось подібне..
Також можна говорити про Гітлера,котрий без серйозних наслідків пережив стільки замахів..можливо він перебував у якомусь недосяжному просторі..(зрозумійте мене правильно,я не говорю,що він перебував у Просторі Волі,але факти самі говорять за себе)..з однієї сторони людина-вегетаріанець,недосяжна під час замахів,з іншої сторони-тиран і вбивця,що ненавидить половину населення планети і збирається зробити із них мило..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Тоді пора домовитись про терміни: Що таке досконалість? Куди розвивається система/людина, якщо вона вже досконала? Якщо досконалість є змінною величиною, то може доречно вжити якийсь інший термін? Бо інакше це нагадує поетичну метафору, що легко піддається довільному і суб'єктивному трактуванню:-))

Миро Продум каже:
Що досконаліша система, то швидше вона розвивається.
Що досконаліша людина, то краще бачить навколишню досконалість.
Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Досконалість - це міра наближення до ідеалу. Оскільки ідеал також розвивається, то процес вдосконалення є нескінченним.

Доктор Смалець каже:
Тоді пора домовитись про терміни: Що таке досконалість? Куди розвивається система/людина, якщо вона вже досконала? Якщо досконалість є змінною величиною, то може доречно вжити якийсь інший термін? Бо інакше це нагадує поетичну метафору, що легко піддається довільному і суб'єктивному трактуванню:-))
Миро Продум каже:<blockquote class="bb-quote-body">Що досконаліша система, то швидше вона розвивається.
Що досконаліша людина, то краще бачить навколишню досконалість.</blockquote>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь. Якщо ми починаємо щось міряти, то відразу відпадає питання "є воно чи нема?"

- Чи є у вас досконалий Всесвіт?
- Так, звичайно, є.
- А недосконалий?
- Та скільки завгодно! Учора якраз розпродаж був. Але краще приходьте завтра: буде така досконалість, що просто цимес!:-))

Миро Продум каже:
Досконалість - це міра наближення до ідеалу. Оскільки ідеал також розвивається, то процес вдосконалення є нескінченним.
Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Досконалість - це річ суб’єктивна. З точки зору людини наш Всесвіт є достатньо досконалим. Процес його вдосконалення триває.

Ми є учасниками процесу вдосконалення Всесвіту, перебуваючи в трьох різних формах:
1) людини (втіленої духовно-божественної сутності),
2) невтіленої духовно-божественної сутності,
3) божественної сутності без духовної оболонки (звісно, невтіленої).

Доктор Смалець каже:
Погоджуюсь. Якщо ми починаємо щось міряти, то відразу відпадає питання "є воно чи нема?"
- Чи є у вас досконалий Всесвіт?
- Так, звичайно, є.
- А недосконалий?
- Та скільки завгодно! Учора якраз розпродаж був. Але краще приходьте завтра: буде така досконалість, що просто цимес!:-))

Миро Продум каже:<blockquote class="bb-quote-body">Досконалість - це міра наближення до ідеалу. Оскільки ідеал також розвивається, то процес вдосконалення є нескінченним. </blockquote>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!