Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Основні типи покрівельних робіт

Щоб довго і надійно захищати будинок і його мешканців від негоди, дах не повинен мати ушкоджень і дефектів. Але як би не намагалися виконати свою роботу будівельники і покрівельники, як би надійний не був матеріал, через якийсь час будь-якому покриттю потрібен ремонт.

Поки протікання не дуже помітні, його можна відкласти, але не варто затягувати з лагодженням. Адже чим довше протікає вода, тим сильніше ушкоджується конструкція. І тоді відновлення обійдеться дорожче.

Важливість попередньої підготовки

Щоб скоротити час і вартість ремонту, треба контролювати усі роботи вже на етапі створення покрівлі. Вимагається ретельно відібрати не лише покривний матеріал, але і деревину для кроквяної системи, обробити її зашиті від пожежі, деревоточців і гниття. Замовник (власник будинку) повинен знати усі етапи сам, або ж знайти підрядників, яким повністю довіряє (в цьому випадку можна не вникати досконально в кожну дрібницю).

Спочатку виконується конструювання і зведення каркаса, потім його покривають дошками основи. Після проводиться розкроювання рулонних матеріалів для гідроізоляції і утеплення, щоб захистити горище від промерзання. Ці матеріали монтуються певним чином і закріплюються. У кінці встановлюється покрівля, що захищає від опадів, снігового навантаження і механічних ушкоджень.

Дуже важливо правильно встановити зовнішні або внутрішні системи для відведення опадів, а також передбачити вентиляцію.

Типи відновних робіт

Щоб оцінити, які покрівельні роботи знадобляться, треба оглянути дах зовні і зсередини, виявити ушкодження на кроквах і настилах на горищі. А також перевірити цілісність покрівельного матеріалу, надійність герметизації в місцях примикань, стан конструктивних елементів : карнизів, коника, вентканалов.

Залежно від результату обстеження, приймається рішення про тип і об'єм ремонтних робіт. Вони можуть бути:

  • Аварійні. Локальне лагодження найбільш пошкоджених областей, в яких вже є або найбільш вірогідні протікання. Такий вид ремонту зачіпає до 10оверхности.
  • Поточні. Проводяться, коли планується виконати відновлення від 10 до 40ровли, яку займають пошкоджені ділянки.
  • Капітальні. Виконується повний демонтаж із заміною половини або більше покрівельного покриття.

Щоб виявити місця протікань, огляд треба проводити в дощову погоду. Якщо теча проявляється в час або відразу після дощу, то пошкоджені місця стиків або окремі ділянки матеріалу. Якщо теча виникає не відразу після опадів, а із затримкою або періодично, то в матеріалі є мікротріщини. В цьому випадку матеріал підлягає заміні, і потрібно капітальний ремонт.

Якщо вас цікавлять покрівельні роботи в Одесі будь-якого масштабу і типу, перейдіть по посиланню, щоб уточнити ціни і умови. По відгуках, саме ця компанія - в лідерах з кількості задоволених клієнтів.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи