Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ООН в Єгипті проводить кліматичний саміт. Інші проблеми ООН вже розв'язала?

Категорія:

Понад 120 світових лідерів прибудуть до курорту Шарм-ель-Шейх і візьмуть участь у саміті ООН з питань зміни клімату COP27. Близько 30 тисяч осіб два тижні будуть витрачати час і гроші на вигадані  та нав'язані людству проблеми. ООН справді була створена, щоб знижувати рівень вуглекислого газу на Землі?

22110601.jpg

Самех Шукрі, президент кліматичного саміту COP27, виступає на кліматичному саміті ООН COP27. Фото: Associated Press

Як повідомляє BBC, саміт відкриється вітальними промовами представника ООН з питань зміни клімату Саймона Стілла та міністра закордонних справ Єгипту і призначеного президента COP27 Самеха Шукрі.

Раніше Шукрі заявив, що конференція стане "переломним моментом у боротьбі зі зміною клімату у світі".

Також очікуються виступи дипломатів і науковців.

Основна частина COP27 почнеться в понеділок, 7 листопада, із зустрічі світових лідерів, коли глави держав та урядів виступлять з п'ятихвилинними промовами, в яких повідомлять, чого вони чекають від саміту.

Очікується, що прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак закликатиме світових лідерів рухатися «далі та швидше» у переході на відновлювані джерела енергії. Він також скаже лідерам не відступати від зобов'язань, взятих на торішньому саміті COP26 у Глазго.

Світові лідери виступатимуть у понеділок і вівторок, а після їхнього від'їзду делегати конференції розпочнуть переговори.

Торік на саміті в Глазго було узгоджено низку зобов'язань:

  •     поступово скорочувати використання вугілля, яке вважають одним з найбільш забруднювальних видів викопного палива;
  •     зупинити вирубку лісів до 2030 року;
  •     скоротити викиди метану на 30% до 2030 року;
  •     подати нові кліматичні плани дій до ООН.

Стілл закликав на цьому саміті зосередитися на перетворенні минулорічних обіцянок у дії. Однак все зводитиметься до фінансування.

Країни, що розвиваються, які знаходяться на передовій боротьби зі зміною клімату, вимагають виконання попередніх зобов'язань щодо фінансування.

Вони також хочуть обговорення фінансування, що допоможе їм впоратися з втратами, з якими вони вже зіштовхнулися через зміну клімату, а не просто підготуватися до майбутніх наслідків. Це вперше, коли таке питання буде внесено до офіційного порядку денного саміту COP, зазначає BBC.

Окрім офіційних переговорів, протягом двох тижнів відбудуться сотні заходів з виставками, семінарами та культурними виступами молоді, бізнес-груп, академічних кіл та митців з усього світу.

Нагадаємо, минулого року на подібному збіговиську Україна разом з понад 40 країнами пообіцяла відмовиться від вугілля.

Наші інтереси: 

Читаючи це повідомлення, приходить думка, що світ збожеволів. Навіщо ООН проводить цей саміт? Зараз стільки проблем у світі, а вони кліматичний саміт проводять. Вони навіть не соромляться говорити, що все зводитиметься до фінансування. Усі ці їхні проблеми заради фінансування! Невже ООН для цього існує?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Не можна усіх називати психопатами, бо це вже стає необґрунтованим шаблоном. Це паразити, які не обов'язково є психопатами. Проте більшість цієї публіки просто одурманена. Треба задати питання кому це вигідно? В першу чергу Росії, бо вона ніколи не відмовиться від видобутку вугілля, нафти і газу, бо це джерело за рахунок якого вона існує.

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Відпустка і "робота" в одному флаконі.

Саміт на курорті - звучить сильно!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Психопати.

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Не можна усіх називати психопатами, бо це вже стає необґрунтованим шаблоном. Це паразити, які не обов'язково є психопатами. Проте більшість цієї публіки просто одурманена. Треба задати питання кому це вигідно? В першу чергу Росії, бо вона ніколи не відмовиться від видобутку вугілля, нафти і газу, бо це джерело за рахунок якого вона існує.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так. Ми тут вживаємо термін "психопати" в його точному сенсі – як зіпсованих, антисоціальних інтелісів. Відтак розрізняємо психопатів (людиноподібних тварин) і соціопатів (оскотинених людей).

Володимир Самотий wrote: Не можна усіх називати психопатами, бо це вже стає необґрунтованим шаблоном. Це паразити, які не обов'язково є психопатами. Проте більшість цієї публіки просто одурманена. Треба задати питання кому це вигідно? В першу чергу Росії, бо вона ніколи не відмовиться від видобутку вугілля, нафти і газу, бо це джерело за рахунок якого вона існує.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!