Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Однокласники" -- найбільш антимайданна соцмережа.

Творець Одноклассники.ru Альберт Попков вважає, що просто в його соцмережі люди постарше. «Вони більше думають про наслідки мітингів і цінують стабільність», - сказав він «Вістям».

 

Експерти вважають, що справа не тільки у віковому контингенті соцмережі, а й у вірусній системі розповсюдження інформації.

 

Найбільш антимайданнною соцмережею виявилися "Однокласники"

А найбільше прихильників мітингів у Facebook

 
Самой антимайданной соцсетью оказались "Одноклассники"
У «Фейсбуці» більше офісних працівників, а в «Однокласниках» - представники реального сектору економіки. Фото: sxc.hu

Катерина Стулень ■ 5 лютого | 8:30

Активні українці все частіше висловлюють свою політичну позицію в соцмережах. Як показав підрахунок тематичних груп на різних платформах, в «Однокласниках» явно більше симпатизують антимайданом, а от у «Фейсбуці» і «ВКонтакте» навпаки підтримують мітингувальників.

Експерти пояснюють: в останніх соцмережах молодше аудиторія, крім того, інформація поширюється вірусним способом і швидше доходить до користувачів. «У« Фейсбуці »більше офісних працівників, які легше піддаються на щось нове, вони готові до змін. А в «Однокласниках» - представники реального сектору економіки. Вони віддають перевагу стабільності. Для усередненого «однокласника» принцип: щоб не було війни », - говорить PR-стратег« Ашманов і Партнери Україна »Сергій Дідковський.

Майдан почався з "Фейсбуку"

«Фейсбук» вважається рупором Майдану. Саме з призову журналіста Мустафи Найєма в цій соцмережі розпочався перший мітинг в столиці. По суті, «Фейсбук» - велика штаб-квартира Евромайдана. Тут збирають гроші на лікування постраждалих, організовуються учасники Автомайдану, а лідери ведуть свої сторінки. Наприклад, рекордсменом за кількістю передплатників є лідер УДАРу Віталій Кличко - більш 60 тис. чоловік. А за останні три місяці інтерес до сторінок політиків виріс: в середньому вони отримали на 30% більше передплатників.

ВК: підтримують «Беркут» групами

«ВКонтакте» сидить різношерста аудиторія (більше 10 млн) і охоплює всю країну, вважає експерт з соцмережам Олександр Мішин: «Тут знаходиться основна сторіночка радикальної організації« Правий сектор », саме в цій соцмережі поширилося відео, на якому силовики знущаються над активістом.Але в той же час «ВКонтакте» найбільше груп, що підтримують дії беркутівців ».

У «Однокласниках» цінують стабільність

А ось «Однокласники» чітко антімайдановскіе - тут найактивніші борці проти евромайдановцев. «Вони проводять рейди по соцмережі і трол сторіночки затятих евромайдановцев, - говорить Мішин. - Тут, мабуть, з більшою частотою розміщують відео та фото на підтримку своїх ідей ». Творець Одноклассники.ru Альберт Попков вважає, що просто в його соцмережі люди постарше. «Вони більше думають про наслідки мітингів і цінують стабільність», - сказав він «Вістям».

Допомагає вірусна схема

Експерти вважають, що справа не тільки у віковому контингенті соцмережі, а й у вірусній системі розповсюдження інформації. «У« Фейсбуці »в основному міські жителі, багато представників інтелігенції, творчих професій. До речі, в цій соцмережі майже третина - жителі Києва та області. І тут наймолодший контингент. Як відомо, на Майдані більшість - це молодь, студенти, - говорить нам експерт з соціальних мереж Олександр Калінкін. - У той же час функціональність «Фейсбуку» (поширення інформації самими користувачами) - вірусна. Наприклад, якщо один користувач «лайкнув» пост або новина, це бачать його друзі. В інших соцмережах цей принцип розвинений гірше ».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи