Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 16

Очільниця Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва потрапила в базу "Миротворець"

Спецтема:

Очільницю Державної аудиторської служби України Аллу Басалаєву, яка до цього призначення була радницею ексголови СБУ Івана Баканова, а ще раніше – суддею часів Януковича, яку призначив Портнов, внесено до бази "Миротворець".

23092001.jpg

Алла Басалаєва, колись кандидатка від депутатської групи «Партія «Відродження»

Як зазначено на сайті "Миротворець", Басалаєву внесено в базу за "усвідомлені дії, спрямовані на зниження обороноздатності, державної та економічної безпеки України в період дії воєнного стану. Замах на гарантовані Конституцією України права виробників та підприємців України отримувати прибуток. Перевищення службових повноважень".

На сайті уточнюють, що Басалаєва, обіймаючи посаду голови Державної аудиторської служби України, маніпулюючи нормами чинного законодавства під час дії воєнного стану, на користь російського агресора ініціювала процеси доведення до банкрутства підприємств оборонної промисловості України, а також незаконні арешти їхніх керівників.

"Миротворець" також наводить дані про зв'язки Басалаєвої зі зрадником Андрієм Портновим і давнім та близьким соратником Портнова Валерієм Писаренком.

2021 року Алла Басалаєва була радницею тодішнього голови СБУ Івана Баканова. Держаудитслужбу вона очолила 4 листопада 2022 року.

До цього Басалаєва була членом ЦВК, куди потрапила у 2018 році за квотою партії "Відродження". На цю посаду, за інформацією ЗМІ, її пропонував Валерій Писаренко.

З 2008 по 2012 рік Алла Басалаєва працювала завідувачем відділу представництва інтересів Комісії в судах юридичного управління Секретаріату ЦВК. У 2012 була призначена указом Віктора Януковича суддею Дарницького суду.

Довідка

Центр "Миротворець" – це сайт і громадська організація, яка публікує людей, яких вважає ворогами України, або "дії яких мають ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права". Сайт створено в грудні 2014 року.

15 вересня генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас заявив про можливу атаку ДБР на військово-промисловий комплекс України за допомогою висновку Держаудитслужби щодо повернення прибутку від замовлень

19 вересня Державне конструкторське бюро "Луч" звернулося з офіційними листами до органів влади з проханням врегулювати відповідно до законодавства висновки Держаудитслужби, які ускладнюють виконання завдань розробки та виробництва Зброї Перемоги

Член Антикорупційної ради МОУ та заступниця голови колегіальної комісії з тилового забезпечення Дана Ярова назвала рішення Держаудитслужби щодо повернення прибутку від замовлень спробою знищити вітчизняний ВПК.

Наші інтереси: 

Бачимо, що у владі ДОСІ працюють зрадники й саботажники. Якби не громадськість та громадянські активісти й волонтери, вони б працювали й надалі. Наприклад, Сергій Сидоров з "Запорізького центру розслідувань" виявив, що "Мотор Січ" з 2014 року продала Росії авіадеталей на 400 млн гривень. Чому державні органи, на утримання яких йдуть державні гроші, не займаються тим, чим мають займатися? Чому Юрія Гусєва, директора "Укроборонпрому" з грудня 2020 року до червня цього року тихенько звільнили, а не притягнули до відповідальності за очевидний саботаж ракетної програми?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи