Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нова брехня Кремля: «Боїнг» збили українські військові під час навчання

Посилаючись нібито на анонімне джерело в Службі безпеки України, російські ЗМІ опублікували найсвіжішу версію збиття літака малайзійських авіаліній на сході України. В нього, начебто, поцілили ракетою українські військові під час навчання. Також російська влада й далі вигадує велетенські цифри щодо кількості біженців з території України, заявляючи, що таких у Росії вже майже три мільйони осіб.

Літак малайзійських авіаліній рейсу МН17 збили під час навчання українські військові. Про це написало російське державне агентство РИА «Новости» з посиланням на анонімне джерело в Українській службі безпеки.

«17 липня командиру 156-го зенітного ракетного полку було наказано провести тренування бойових розрахунків із прикриття наземного угруповання військ у передмісті Донецька – розгорнути дивізіони, відпрацювати проводку цілей і виконати весь алгоритм зі супроводження та умовного знищення цілей ракетою ЗРК «Бук-М1», – розповів анонім російському агентству.

На запит Радіо Свобода в СБУ сказали, що тренування там проводитися не можуть. До того ж «в російських ЗМІ багато чого пишуть», а «чутки і плітки» СБУ не коментує, зазначили у відомстві.

Версію РИА «Новости» в ефірі радіостанції «Столица FM» «підтвердив» головний редактор журналу «Национальная оборона» Ігор Коротченко.

«Я вважаю, що це найбільш реальна на сьогоднішній день версія інциденту. По-перше, в силу того, що українські розрахунки ППО не відрізняються професіоналізмом при виконанні бойових завдань. Пов’язано це як із загальним станом української армії, так і з тим, що за останні 20 з гаком років Збройні сили України жодного разу не проводили реальні бойові стрільби», – сказав він.

Раніше той самий Коротченко висловлював різні думки: що «Боїнг-777» українські військові збили ракетою земля-повітря «випадково або ненавмисно», ракетою повітря-повітря з борту «військового українського літака», що вся катастрофа є «політичною інсценізацією з боку американських спецслужб», а також він не виключав, що українці взагалі «цілилися в літак Володимира Путіна».

«У Росії майже 3 мільйони українських біженців»

Росія стала притулком для майже трьох мільйонів біженців із України. Про це заявив у п’ятницю заступник керівника Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії Сергій Калюжний.

«Від військових дій порятунок у Росії шукають 2,7 мільйона людей. Ми прогнозуємо збільшення міграційного потоку з території України», – цитує його слова російське державне агентство «ИТАР-ТАСС».

За словами Калюжного, із майже трьох мільйонів українців до органів ФМС звернулося близько 400 тисяч, 4 тисячі попросили статусу біженців, а 27 тисяч подали заяву про надання їм тимчасового притулку в Росії.

Однак, російський державний багатомовний телеканал RT опублікував інші цифри. RT наводить слова прес-секретаря Управління верховного комісара ООН у справах біженців Дана МакНортона.

За його даними, загальна кількість українських біженців і переселенців складає 230 тисяч. Із них 95 тисяч 473 переселенців знайшли притулок в межах України, а 130 тисяч поїхали до Росії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи