Зображення користувача Семен Монах.
Семен Монах
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Ніякої агресії - посміхайся і бий

Зараз часто використовують цей вислів для "поржать". Але мало хто взагалі розуміє про що йде мова. Розповім з точки зору бойових мистецтв. Посмішка має прямий вплив на силу вашого удару. 

udar.jpg

козацьке бойове мистецтво Спас
Дарина змагається з хлопцем

Зараз часто використовують цей вислів для "поржать". Але мало хто взагалі розуміє про що йде мова. Розповім з точки зору бойових мистецтв. Минулого року бачив бій двох одноклубників. Швидкість та сила ударів була така, що місцями ставало страшно. При цьому вони посміхалися один одному...

Більшість людей вважає, що чим сильніше напружишся - тим сильнішим буде удар. Щось у цьому є. Тільки напружуватися потрібно лише в момент дотику. Причому не всім тілом, а лише м'язами руки, точніше тими, які стискають кулак. Якщо мова йде про стусан рукою.
Таким чином можемо говорити про те, що решта м'язів тіла має бути розслабленою.

Для чого це потрібно? В першу чергу, щоб не затрачати лишні сили і не так швидко втомлюватися. В другу - щоб дозволити м'язам-розгиначам максимально швидко донести кулак до місця удару. Тут поясню детальніше. Річ у тім, що якщо напружитись сильно, то напружаться і м'язи-згиначі. А вони зменать швидкість удару.

Тобто іншими словами - чим більше ви напружені, тим повільніший удар. А швидкість має пряме відношення до сили удару. Щоб пояснити це - повернемося до шкільного курсу фізики.
Енергія сили удару дорівнює половині добутку маси (ударної частини) і квадрату швидкості - E=1/2 m V2

Тут ніби все зрозуміло, але знову ж таки не всі усвідомлюють це до кінця. Тому знову поясню детальніше. Збільшити силу удару ви можете лише за рахунок збільшення швидкості удару. Бо ваша маса має певну сталість. При чому збільшення швидкості у 2 рази дає приріст енергії сили удару у 4. А збільшення маси у 2 рази - дає збільшення сили удару також у 2 рази. До цього місця ще зрозуміло?

Тоді повертаємося до попереднього матеріалу. Розслаблена рука швидше доносить кулак до місця удару за рахунок того, що біцепси її не гальмують. Як тоді розслабити руку? Можна і треба довго тренуватися. Це правильний традиційний підхід.

Східні народи пропонують додатково ще медитативні та практики. Це також правильно. Що ми цим досягаємо? Розслаблення. Причому в першу чергу розслаблення психіки. А уже далі розслабляться м'язи.

Європейці практичніші - часу на медитації немає. Простіше розслабитися за рахунок позитивних емоцій. А вони викликаються в першу чергу посмішкою. ;) Таким чином посмішка має прямий вплив на силу вашого удару. 

У нас, в Спасі, робиться ще простіше - мистецтву бою учать через гру. А гра - це завжди позитив і посмішка. Саме тому у нас є карб (закон): "В життя - як в гру, в бій - як в життя".

Якщо стаття сподобалася - поширюйте з посиланням на цей блог ;) http://gopkoriz.blogspot.com/

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Семен Монах.
0
Ще не підтримано

Дистанційно навчити складно. Але є деякі речі, які можна і варто робити самостійно. Ось тут є деякі з них дивіться і починайте https://www.youtube.com/playlist?list=PLjNsj6lfIew7MqN9pTARlCtrRoLqWAhb4

Козацьке бойове мистецтво "Спас"

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Так і зроблю наступного разу.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, дякую. Хочу навчитися битися! Бо вправи рухів дають заряд енергії, голова без думок, навколо тільки простір. Усмішка, спокій і швидкий рух .

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Семен Монах.
0
Ще не підтримано

Дистанційно навчити складно. Але є деякі речі, які можна і варто робити самостійно. Ось тут є деякі з них дивіться і починайте https://www.youtube.com/playlist?list=PLjNsj6lfIew7MqN9pTARlCtrRoLqWAhb4

Козацьке бойове мистецтво "Спас"