Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 69
  • Переглядів: 74

Німеччина відновлює обов’язкову військову службу, – The Sunday Times

Категорія:

У той час як країни Балтії та Скандинавії нарощують свої Збройні сили та розширюють військову службу, щоб протистояти загрозі з боку Росії, навіть уряд Олафа Шольца – колишнього військовослужбовця, який відмовився від військової служби з міркувань совісті – розглядає проект закону про призов до армії.

24040103.jpg

Фото: ua.depositphotos.com

Тринадцять років тому молодий німецький опозиційний депутат Ларс Клінгбейль виступив у Бундестазі й привітав рішення про припинення більш ніж півстолітньої військової повинності як "великий соціальний і політичний крок у Німеччині". Хоча Клінгбейл був сином солдата, він сам відмовився від призову з моральних міркувань в середині 1990-х років, в пікові роки німецького антимілітаризму. Він сказав, що у світі, який стає дедалі швидшим і більш глобально інтегрованим, більше не існує жодної небезпеки звичайного військового нападу на Німеччину чи її союзників, пише The Sunday Times.

Ці слова зараз здаються такими, що належать до втраченої епохи наївності. Цього тижня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус отримає доповідь про варіанти можливого відновлення обов’язкової військової служби в рамках більш широких заходів, спрямованих на те, щоб зробити країну "готовою до війни".

Однак у Берліні, який знаходиться майже в 300 милях від найближчого російського кордону, немає відчуття безпосередньої загрози, яке панує в скандинавських і балтійських країнах. Одне нещодавнє опитування... показало, що 52% німців висловилися за повернення певної форми призову, а 43% були проти, йдеться у статті.

Така ідея найбільш популярна серед людей старше 60 років, включно з багатьма літніми чоловіками, які мають спогади про свої дні в армії під час холодної війни. Проте серед німців, молодших 30 років, 59% виступають проти цієї концепції в цілому.

Олаф Шольц, канцлер від СДПН, є колишнім відмовником від військової служби з мотивів совісті. У 1984 році, будучи радикально налаштованим молодим лівим і налаштованим скептиком, він вирішив нести свою національну службу в будинку престарілих, а не в Збройних силах. Він також сказав, що повернення до призову є "не гарною ідеєю", зазначає видання.

Про ймовірне відновлення обов'язкового призову на військову службу в Німеччину на початку березня повідомило видання Der Spiegel. За його даними, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус вже доручив розробити моделі такої служби.

Пісторіус хоче створити для ФРН модель військової служби, яка сприятиме "загальній соціальній стійкості". За зразок мають взяти Швецію.

Нагадаємо, в Німеччині вирішили у найкоротші терміни наростити особовий склад Бундесверу і розширити виробництво озброєнь, а також змінити власну ментальність.

Наші інтереси: 

Як Німеччина починає приходити до тями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Треба було аж війни!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Треба було аж війни!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !