Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німці збудують у Дрогобичі сміттєпереробний завод за 60 млн євро

За надання дозволу на виготовлення проектної документації земельної ділянки на перехресті вулиці Наливайка та Гайдамацької проголосував 31 депутат міської ради. Як зазначили представники INSIL, місто повинне лише надати землю, призначену для промислового виробництва, в оренду на 49 років. 

«Підприємство зможе переробляти 100 тисяч тонн сміття на рік, - наголошують інвестори. – Проект, термін реалізації якого становить18 місяців, передбачає також запуск при заводі тепличного та холодильного господарства, а також подачу до найближчої котельні підігрітої до 70 градусів води» - передає Високий Замок.   

Як зауважив начальник відділу економіки виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Роман Корпан, проект має низку вагомих переваг. 

«По-перше, сміттєпереробний завод не матиме атмосферних викидів, - наголосив чиновник. – По-друге, міська скарбниця щороку отримуватиме 920 тис. гривень орендної плати у процесі будівництва та близько 2,5 млн гривень після зведення об’єкту».

Депутати Дрогобицької міської ради вирішили у договорі вказати термін, який надається інвестору на виявлення своїх можливостей, аби убезпечитися від можливого ошуканства. 

Паралельно з Дрогобичем подібні проекти німецька фірма "INSIL" має намір реалізувати у Житомирі, Кременчуку та Нововолинську. 

Наші інтереси: 

Для одних сміття, а для інших - цінний ресурс. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи