Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Німці видали книгу, в якій розповіли як радянські солдати гвалтували жінок

Світ:

У Німеччині видано першу книгу, присвячену сексуальному насильству, що здійснювалося військовослужбовцями Радянської Армії в окупованому під час Другої світової війни Берліні. Автор книги, 80-річна Габріела Кепп, порушила багатолітнє табу на публікацію подібної інформації і не побоялася поставити на обкладинці книги, яка називається "Чому у мене не було сексу", своє справжнє ім’я.

Відзначимо, що російська влада продовжує заперечувати факт масового насильства, здійсненого радянськими військовослужбовцями відносно німецьких жінок. Фройлен Кепп розповідає, що вона до цих пір бачить уві сні ці жахи, і більше ніколи в житті не вступала в сексуальний зв’язок з чоловіками.

«Сексуальні «подвиги» радянських визволителів»

"У спальні повно людей. Мене кидають на одне з ліжок. Один із них хоче видертися на мене. З усієї сили відштовхую його – раз, другий... Тепер мене намагається згвалтувати інший. Я штовхаю його ногами, захищаюся чим можу – руками, колінами... Розлючений солдат рве на мені одяг, однак мені вдається звестися на ноги. Я намагаюся втекти. Тоді грубіян кидає мене на підлогу і б’є", - пише вона у своїй книзі.

За її словами, фраза "Фрау, ком" ("Жінка, пройдіть"), яку казали радянські солдати, була дуже страшна для німкень того часу. Епідемія масового насильства поширилася настільки широко, що Ватикан висловив готовність дозволити аборт деяким з жертв.

Раніше цій темі була присвячена лише одна книга, "Жінка в Берліні", автор якої вважала за краще залишитися невідомою.
В інтерв’ю журналу Der Spiegel Кепп підкреслює, що вона вважала себе зобов’язаною розповісти про звірства Радянської Армії від імені всіх жертв, тому що "окрім неї, це зробити вже нікому". У період, про який йдеться, дівчині було всього 15 років.

За даними експертів, в середньому кожна з жертв, вік яких варіювався від 9 до 90 років, була згвалтована 12 разів - в 1945 році в Німеччині знаходилося близько 5 млн радянських солдатів. Для багатьох жінок у віці від 80-ти до 90 років цей акт насильства виявився смертельним.

Фройлен Кепп була згвалтована чотири раз протягом однієї доби.

Книга буде перекладена англійською мовою вже цього року.


В тему:
Як після Дня Перемоги загинуло три мільйони німців
Про героїв і злочинців
Радянські солдати зґвалтували в 1945 році два мільйони німкень. Що відбувається у 2022 році в окупованій орками Україні (відео)
Трофейні солдати. Петербурзький історик Кирило Алєксандров про війну
1943-го у Вінниці німці розкопували розстріляних НКВС

Наші інтереси: 

Знати реальну історію, краще розуміти росіян. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи