Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

The New York Times давно перетворилося на смітник - екс-розвідник Петро Копка

Американці не залучають Кремль до врегулювання ситуації навколо КНДР, бо знають, звідки там з'явилися ракетні технології. Звинувачення України у постачаннях ракетних технологій КНДР – класична операція спецслужб "відволікання на непридатний об'єкт".

kopka.jpg

Генерал-майор Петро Копка, колишній розвідник, аналітик

"Стаття The New York Times про нібито постачання в Північну Корею українських ракетних технологій посилається на доповідь Майкла Еллемана – американського фахівця з ракетних питань у Міжнародному інституті стратегічних досліджень" - розповідає у коментарі виданню "ГОРДОН" колишній український розвідник Петро Копка. 

"Але в доповіді Еллеман узагалі ні в чому не звинувачує Україну, а лише пояснює походження і розвиток певних технологій із часів СРСР. До того ж він вказує саме на російський "Енергоатом", який може бути причетний до випробувань ракети у КНДР", – зазначив Копка.

Він наголосив, що останнім часом США активно вивчають ситуацію в Північній Кореї.

"Чому в принципі з'явилася ця доповідь? Та тому, що різко загострилася ситуація навколо КНДР, американці стали бити у всі дзвони, готувати доповіді та аналіз історії питання, щоб максимально підтримати свій зовнішньополітичний курс і запропонувати адміністрації президента США конкретні кроки.

Спусковим гачком стала стаття в німецькому Deutsche Welle  інженера-ракетобудівника про те, що Північна Корея не змогла б самостійно зробити такий прорив у випробуваннях ракет без допомоги іноземної держави. Причому німці самі вказали, що північнокорейці відстрілювалися ракетами старого радянського зразка", – підкреслив співрозмовник.

За його словами, автор статті в The New York Times висловив лише свою особисту думку, не підкріплену конкретними доказами.

"У статті The New York Times журналіст робить власні, не підтверджені фактами, висновки з доповіді американського експерта і ледь не звинувачує Україну і наш "Південмаш" у постачаннях північно-корейському режиму ракетних технологій.

Вибачте, The New York Times давно перетворилося на смітник. Висновки видання висмоктані з пальця, це не об'єктивна, а жовта стаття, що нагадує класичну операцію спецслужб "відволікання на непридатний об'єкт" – замести сліди і пустити помилковим слідом", – заявив Копка.

На його думку, поширення такої інформації вигідне РФ.

"Кому вигідна така інформаційна спецоперація? Звичайно ж, нашому північно-східному сусіду! Росія вступає в чорну для себе смугу: жорсткі санкції з боку Заходу, наближуваний суд щодо збивання рейсу МН17, погіршувальне економічне становище всередині країни. Зверніть увагу, ситуацію з КНДР зараз розрулюють тільки США і Китай, а Росію до переговорів навіть не допускають. Як думаєте, чому? Американці не залучають Кремль до врегулювання ситуації навколо КНДР. Очевидно, знають, звідки там з'явилися ракетні технології", – резюмував співрозмовник.

14 серпня видання The New York Times написало, що успішність випробувань північнокорейських ракет можна пояснити тим, що їх оснащують двигунами із заводу "Південмаш" у Дніпрі, історично пов'язаного з російським виробництвом ракет.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов назвав провокацією інформацію про постачання Північній Кореї українських ракетних технологій.

Прес-служба "Південмашу" спростувала постачання КНДР ракетних двигунів.

Наші інтереси: 

Видання The New York Times давно перетворилося на смітник інформації. І не лише воно. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи