Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Некомпетентні люди в оточенні Президента дають шанс Росії на перемогу – Бурковський

Категорія:

Як опитування про те, що 78% українців вважають Президента відповідальним за корупцію в уряді, схвилювало "слуг народу". "Слуги народу", ви там всі справді вважаєте, що можна нове українське суспільство, яке вже загартувалося у вогні війни, тримати за дурнів!?

23091803.jpg

Петро Бурковський. Фото: Укрінформ

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, написав важливу статтю про українську політику, стан нашої демократії й передумови перемоги над Росією, яка називається "Не розголос про корупцію, а некомпетентні люди в оточенні Президента дають шанс Росії на перемогу" і опублікував на "Українській правді".

Приводом для публікації стала панічна реакція влади на липневе опитування громадської думки із запитанням, чи несе Президент України персональну відповідальність за корупцію в уряді та військових адміністраціях.

Аж 78% українців вважають, що Президент несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та ОВА.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров назвав опитування "дуже дивним" та  "схожим на цілеспрямовану атаку". Голова президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розцінив дослідження маніпулятивним. Звістку про "замовний характер опитування (з боку американців)" понесли у світ також менш відомі "слуги", зауважив у своєму дописі Микола Княжицький.

Соціологи почули образи від влади. Петро Бурковський пише:

"Слуги народу", ви там всі справді вважаєте, що можна нове українське суспільство, яке вже загартувалося у вогні війни, тримати за дурнів!? Вам кажуть про те, що на тлі героїчних операцій на фронті та в запіллі ворога суспільство ніколи не пробачить виборним політикам, народним депутатам та Президенту ситуації, коли на державних закупівлях та іноземних замовленнях розкрадаються десятки мільярдів гривень, а народні обранці стають багатшими.

Ви відповідаєте: це все ознаки зовнішнього тиску, коли Москва і Вашингтон примушують нас до принизливого миру; це ось так провокується дестабілізація країни через викриття інформації про 100 депутатів, які збагатилися під час війни.

Це просто жахливо й обурливо, як молода і нібито освічена людина, як-от Дмитро Наталуха, з серйозним обличчям, представляючи свою партію – правлячу більшість, говорить це в ефірі. І таким чином просто уникає прямих запитань журналіста-розслідувача, просто ігнорує слушні аргументи!

Ба більше, вже після того, як опитування показало, що 78% українців чекає від Президента рішучих дій, представник його партії, парламентар і голова комітету наважується казати, що вимога розкрити е-декларації – це вимога "частини суспільства".

Петро Бурковський також прокоментував чутки про те, чи можливі вибори під час війни, бо про це вже пишуть у західних виданнях, як от "Politico", посилаючись нібито на сигнали з боку Президента України.

Він пише: "На мою думку, будь-хто, хто штовхає Президента і його партію до виборів до моменту досягнення цілей нашої війни за незалежність, працює на поразку української держави!

На мою думку, ці цілі такі:

  • Стратегічна ізоляція Криму і знищення Чорноморського флоту, що позбавляє Кремль мотивів триматися за Крим і ставить під загрозу експортні потоки Росії в Чорному морі.
  • Створення умов, коли продовження війни на території України збільшує ймовірність втрати керованості в самій росії.

Тобто невже не очевидно, що вільні та чесні вибори (а це вже й український стандарт) можливі тільки в умовах безпеки. А безпека в нашій ситуації – це поразка Росії! Чого ж тоді комусь так хочеться побігти поперед путіна в пекло? Невже це такий неочевидний висновок?

Зрештою неможливо допустити ситуацію, коли фронтовики не матимуть змоги взяти участь у виборах як кандидати в депутати. Неприпустимо штучно створювати новий розкол у суспільстві залежно від різної ролі людей під час війни.

І наостанок прохання до влади: зупиніть потік дезінформації з вуст ваших спікерів, явних і замаскованих під виглядом "телевізійних", "єдиномарафонних" експертів. Про те, що не корупція, а розголос про корупцію губить країну".

Нагадаємо, після закриття нардепами електронних декларацій ще на рік Зеленський під тиском громадськості через тиждень був змушений цей закон ветувати.

Провести вибори у 2024 році навіть попри війну закликав Україну Сенатор США.

Наші інтереси: 

Стежимо за діями влади, яка не хоче виходити на світло і, прикриваючись війною, проводить ганебну політику вихваляння Президента Зеленського та обдурювання народу через "єдині марафони" та закриття своїх декларацій, а також абсурдно неефективно витрачає (і краде!) державні кошти та кошти, які надають Україні міжнародні партнери.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи