Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Негайно припинити війну та вивести російські військові сили з України, Білорусі – припинити співучасть

Про це закликали лідери 30 країн НАТО у спільній заяві щодо війни Росії проти України. Саміт Альянсу засудив вторгнення РФ в Україну та "спустошливі атаки на цивільних, включно з жінками, дітьми".

Представники держав НАТО пообіцяли "продовжувати надавати політичну та практичну підтримку України тоді, як вона продовжує обороняти себе". Зокрема, згідно з заявою, союзники продовжать надавати Україні допомогу в таких сферах, як кібербезпека та захист від загроз хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного характеру.

Глави держав і урядів країн Організації Північноатлантичного договору ухвалили на своєму саміті в Брюсселі спільну заяву НАТО щодо війни Росії проти України.

 "Україна має фундаментальне право на самооборону відповідно до Статуту ООН", зазначається у комюніке.

НАТО також закликає Китай утримуватися від підтримки військових зусиль Росії будь-яким способом, зокрема, утриматися від будь-яких дій, які допомагатимуть РФ обійти санкції.

У відповідь на дії Росії Альянс вирішив створити ще чотири багатонаціональні бойові групи в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині додатково до нинішніх чотирьох із 40 тисячами військовослужбовців на східному фланзі.

Джерело

Нагадаємо, Україна стала партнером НАТО з розширеними можливостями у 2020 році.

Наші інтереси: 

Стежимо за діями та намірами наших західних партнерів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи