Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не з Китаю: британські вчені озвучили нову версію походження COVID-19

Світ:

Досі вважалося, що коронавірус зародився в китайському місті Ухань, звідки згодом поширився планетою. Однак, на думку британського вченого, вірус SARS-CoV-2 циркулював у світі задовго до того, як його зафіксували в Китаї.

20070802.jpg

Фото: China Daily / Reuters

Коронавірус міг знаходитися у сплячому режимі по всьому світі й виринув, коли умови навколишнього середовища були такими, які йому підходили, щоб розростатися. Він не почався з Китаю, заявив науковець з Оксфорда доктор Том Джефферсон, повідомляє видання Telegraph.

Доктор Джефферсон стверджує, що зростають докази того, що вірус був десь в іншому місці до появи його в Азії.

У світі є багато вірусів, які неактивні й проявляють себе при певних сприятливих умовах.

"Куди пішов SARS-1 (спалах якого стався у 2003 році)? Він просто пішов. Тому нам потрібно задуматися. Необхідно досліджувати екологію вірусу, зрозуміти, як він виникає і мутує", – наголосив Джефферсон.

Минулого тижня іспанські вчені оголосили, що коронавірусна інфекція SARS-CoV-2 була в стічних водах Барселони ще в березні 2019 року. На думку вчених, це свідчить про глобальне поширення вірусу задовго до першого зафіксованого випадку захворювання COVID-19 у світі.

Коментар НО:

Щороку під час холодного сезону активуються десятки респіраторних вірусів, на яких зазвичай взагалі не звертають уваги, поки в людини нема пневмонії. Коронавірус SARS-CoV-2 опинився в центрі уваги лише тому, що комуністичній владі Китаю після поразки в економічній війні зі США конче була необхідна "маленька переможна війна". Про це у статті: Мавпування третього рівня: історія коронавірусної афери та її наслідки (+аудіо)

Наші інтереси: 

Розібратися в афері "страшного коронавірусу", вивести шахраїв на чисту воду. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи