Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найуспішніший український стартап 2015 року

Історія розвитку команди Looksery блискавична. Від моменту, коли одесити почали працювати над технологією обробки власного зображення, і до багатомільйонного контракту, минуло якихось півтора роки.

2014 року, коли селфі стали модним трендом, одесити на чолі із Віктором Шабуровим почали розробляти програму, яка б допомагала у реальному часі змінювати обличчя. За секунду можна було "схуднути", вирівняти тон шкіри, змінити колір очей, або й узагалі стати подібним на зомбі чи стару відьму.

Бракувало фінансування, тож українці вийшли на Kickstarter. Рекордних сум не планували зібрати, головне — це розголос. Не минуло й кількох місяців, як додаток Looksery скачали 3 мільйони користувачів. А про українських "старпаперів" розповідали і Forbes, і CNN.

Додатком зацікавилися кіностудії, косметичні компанії та мобільні оператори. Кількість клієнтів стрімко зростала, доки їхні місячні обороти не сягнули мільйона доларів.

Та вже у вересні 2015 стало відомо, що розробку українців викупив американський мобільний додаток Snapchat і не пошкодував для цього 150 мільйонів доларів. Так дорого українські стартапи ще не купували. Ходять чутки, що таку суму виклали, щоб обмежити доступ конкурентів до інноваційної технології.

Зараз команда переїхала до США і продовжує працювати вже під іншим іменем, а тим часом українську розробку оцінив і сам Арнольд Шварценеггер, запостивши новорічне селфі, зроблене за допомогою української програми. Дрібниця, але приємно.

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи