Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найнезвичніші гроші світу

Світ грошей багатоликий і різноманітний. В ньому зустрічаються дивні, незвичайні і просто дуже красиві грошові банкноти. Деяким з них і присвячена ця стаття. Будь-яка грошова купюра багато що розповість про країну, що її випустила. Звичайно, географічний довідник гроші не замінять. Але все-таки варто придивитися до них уважніше. Часто на грошах показані заняття місцевих жителів або види природи. 

Ось ямайська банкнота – на ній зображений тропічний пляж.

Ямайська банкнота

Море, кокосові пальми, вітрильники – ніжні кольори мальдівських руфій приємно тішать око. Власне кажучи, окрім рибальства і збору кокосових горіхів, на Мальдивах робити нічого. Це одна з бідних країн світу.

Мальдівська руфія
Гроші на Мальдівах

На грошах країн Персидської затоки часто зображують нафтові промисли, порти, суперсучасні об’єкти інфраструктури. На цій купюрі в п’ять бахрейнських динарів – видобуток нафти.

Бахрейнські динари

Тварини, риби, птахи присутні на грошах багатьох країн. Ще одна грошова купюра Бахрейна – з кіньми, що біжать.

Грошова купюра Бахрейна

Симпатична сорока розташувалася на купюрі 2 таки (така – грошова одиниця Бангладеш).

Грошова одиниця Бангладеш

Три долари на островах Кука. Малюнок на грошовій купюрі якнайкраще відповідає цим далеким від цивілізації, загубленим посеред океану екзотичним місцям.

Три долари на островах Кука

Зворотна сторона ста доларів Багамських островів:

Зворотна сторона ста доларів Багамських островів

Бувають і "казкові" гроші. На зворотному боці купюри 20 шведських крон подана ілюстрація до казки С. Лагерлеф "Дивна подорож Нільса Хольгерсона з дикими гусами по Швеції".

Казкові гроші – 20 шведських крон

Є і "спортивні" гроші: наприклад, 10 доларів Сінгапуру і 10 доларів Нової Зеландії.

10 доларів Сінгапуру
10 доларів Нової Зеландії

У Румунії була випущена грошова банкнота, присвячена сонячному затемненню 11 серпня 1999 року. Затемнення добре спостерігалося на території всієї Європи, а в столиці Румунії – Бухаресті – було повним.

Румунська банкнота, присвячена сонячному затемненню

Загалом, грошові банкноти різних країн з кожним роком стають красивішими. На грошах все менше політичних і релігійних сюжетів, все більше пейзажів, історичних пам’ятників, портретів творчих діячів. На сьогодні гроші можна розглядати як один із засобів для залучення туристів. Дійсно, барвисті образи на грошових купюрах представляють будь-яку країну набагато наочніше, ніж її герб, прапор або інша державна символіка. При цьому гроші стають менше за розміром – це відбувається із-за економії матеріалів і для зручності використання. Захист від підробок усе більш удосконалюється, росте випуск пластикових грошей.

Гроші – річ необхідна. А якщо у купюр ще і барвистий зовнішній вигляд, то тримати їх в руках ще приємніше. Тільки не забувайте, що гроші – це не мета, а засіб. Будьте багаті і щасливі!

Джерело: http://goldturtle.ru

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
гроші
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи