Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Кіровоградщині на місці зруйнованої лікарні запрацювала сонячна станція

На Кіровоградщині у селі Кам'янече запрацювала сонячна фотоелектрична станція потужністю понад 2 МВт на місці зруйнованої лікарні. Розташована на 5 гектарах СЕС у денний час може стовідсотково забезпечувати Новоархангельський район електроенергією, передає kr-admin.gov.ua.

Сонячну електростанцію було побудовано на кошти ТОВ "Агрофірма Авангард ЛТД" з ініціативи директора підприємства Василя Крамара.

Рішення про зведення СЕС на місці зруйнованої лікарні погодили півтора року тому. Роботи з очищення та упорядкування території здійснювала компанія "Рентехно". 

Загальна вартість проекту склала близько 70 мільйонів гривень.

Як зазначив на церемонії відкриття сонячної станції голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, аграрії Кіровоградщини не лише вирощують гарні врожаї, а й роблять значний вклад в енергетичну незалежність держави.

«Лише рік минув після підписання Паризької угоди, яка має на меті зменшити викиди в атмосферу шкідливих речовин за рахунок збільшення використання альтернативних джерел енергії, а ми вже маємо на території Кіровоградщини 17 промислових сонячних електростанцій, а в Україні - понад 180, - зауважив він. – Агропідприємство інвестувало в економіку області десятки мільйонів гривень, на додачу, створено нові робочі місця - на СЕС працюватиме десять робітників». 

Наші інтереси: 

Зміни відбуваються і у глибинці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи