Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На державну службу тільки після строкової – Грузія

Світ:

Уряд Грузії підготував проект закону про заборону приймати на державну службу чоловіків, які не пройшли обов’язкову строкову військову службу. Ініціатива спрямована на “вдосконалення військового призову та військової мобілізації”.

19051701.jpg

Сили оборони Грузії

Згідно з конституцією і законодавством Грузії, всі чоловіки-громадяни Грузії від 18 до 27 років зобов’язані пройти 12-місячну строкову службу в армії, пише Українська асоціація власників зброї.

Виняток допускається для тих, у кого є для цього конкретна причина, передбачена законом.

Це: 1) проблеми зі здоров’ям, 2) вчинення тяжкого злочину або злочину середньої тяжкості, 3) проходження альтернативної трудової служби, 4) наявність особливого таланту. Цікаво, що наявність у людини такого таланту повинен підтвердити спеціальним розпорядженням прем’єр-міністр.

Можлива відстрочка від призову – наприклад якщо військовозобов’язаний навчається у ВНЗ або через хворобу. А також – якщо став священнослужителем або у нього більше двох малолітніх дітей. Згідно із законом за відстрочку можна і заплатити – це обійдеться в 2000 ларі (760 USD=20693 грн) в рік.

На відміну від призовників на строкову службу, бажаючі служити за контрактом проходять конкурс і укладають контракт з державою на чотири роки. Зарплата професійних військових – близько однієї тисячі ларі (трохи більше 400 доларів=10891 грн), до чого додаються різні соціальні привілеї.

В свою чергу “Тбилисская неделя” повідомляє, що одним з головних нововведень в 2019 році, за словами міністра оборони Грузії Леван Ізорія, буде спрощення зарахування на контрактну службу. Раніше людині, яка бажає вступити на службу в армію, доводилося здавати певні нормативи, і тільки після цього він зараховувався на тримісячний курс початкової бойової підготовки.

Відтепер, людині, яка бажає стати військовослужбовцем, не доведеться здавати нормативи. Кандидат пройде тримісячну початкову бойову підготовку і тільки після цього здасть нормативи, на основі результатів яких комісія вирішить, чи брати його на контрактну службу чи ні.

У 2019 заплановано також і підвищення зарплат для військових. Зарплати будуть підвищуватися на суми від 100 (38 USD=1034 грн) до 500 ларі (190 USD=13614 грн), в залежності від звання і посади.

Довідка: Сили оборони Грузії – загальна чисельність становить 37 800 осіб. Мобілізаційний ресурс країни – до 300 тисяч осіб. Участь в бойових діях: російсько-грузинська війна, грузино-абхазький конфлікт, південноосетинський конфлікт, контртерористична операція НАТО в Афганістані.

Наші інтереси: 

Приклад для України прийняти подібний закон і не допускати на державну службу "кого попало".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи