Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ми голосували за Мазепу, але Клімкін хоче Малевича

На думку Клімкіна, аеропорт "Бориспіль" має бути перейменований на честь всесвітньо відомого художника Казимира Малевича. Він також не проти того, щоб взагалі не переіменовувати Аеропорт.

mazepa.png

Іван Мазепа - одна з найвидатніших постатей історії України

"Тому що культура – це універсальна мова та універсальний ключ до сердець людей. Тут не йдеться про те, хто кращий, а хто гірший, хто більше зробив для України, а хто менше. Тут йдеться про те, хто зрозуміліший. І парадоксальним чином, Малевич з його загадковим «чорним квадратом» є зрозуміліший сучасній Європі, ніж будь-хто інший з імен, які пропонуються для нашого аеропорту", - написав міністр іноземних справ Клімкін у своєму блозі на Новом времени.

Він також не проти того, щоб взагалі не переіменовувати Аеропорт: 

"Навіщо взагалі щось змінювати? Найбільший аеропорт Європи «Хітроу» носить ім’я населеного пункту. Чому б і нам не так? Тому що людина, яка летить до Лондона, летить не до населеного пункту. Вона летить до міста Уінстона Черчілля і Артура Конан Дойла. Лондонський культурний контекст їй зрозумілий і ясний.

Пересічний іноземець, який летить до Києва, як правило летить до населеного пункту. Більше того – до населеного пункту, про який він знає мало. Він не знає, скільки відомих європейців мають українське і київське коріння. Він не знає Шевченка, не читав Булгакова. Він, можливо, любить російські народні пісні і не знає, що багато з них насправді українські. На Різдво він слухає “Carol of the  Bells“ – і не знає, що це насправді український Щедрик. Він запитує «are you Russian?», а коли чує “No, I’mUkrainian”, перепитує – а хіба є різниця?

В очах світу Київ не має свого культурного контексту. Ще не має. Перейменування аеропорту – це важливий крок, аби пояснити світу загалом і Європі зокрема, що Київ та Україна появилися не сьогодні і не 25 років тому. Просто вони були частиною чужого культурного контексту, а зараз створюють свій".

А ось трохи про "культурного контексту" Мазепи. Якого рівня був цей чоловік! І воїн, і митець. 

Слова думи і музика - Івана Мазепи:

 

Наші інтереси: 

Чому високопосадовці не хочуть прославляти українських героїв? Це #зрада чи тупість?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чому високопосадовці не хочуть прославляти українських героїв? Це #зрада чи тупість?

Олено, ЦЕ - двоїстісь :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Для більшості людей Малевич асоціюється із "Чорним квадратом",що може деяким пасажирам буде навіювати думку про чорну скриньку літака.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чому високопосадовці не хочуть прославляти українських героїв? Це #зрада чи тупість?

Олено, ЦЕ - двоїстісь :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Це зрада1 Високопосадовці не люблять український народ .тому не прославляють українських героїв.Назву будьякому обєкту дають для себе не підлаштовуючись ні підяку державуЗ усіх запропонованих імен імя Мазепи стоіть на неддосяжній висоті порівняно з іншими запропонованими іменами.У Клімкіна душа російська і тому все ясно.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

1. Дивує, що міністер України має свій блоґ на сайті з московською назвою → чи сам цей факт дає йому якесь право говорити про українську культуру??
2. Мазепа теж відомий в Європі освіченій публіці – про нього писала й змальовувала вся культурна Європа (оскільки Клімкін покладається саме на таку публіку)
3. Арґумент "хто зрозуміліший»: поведінка раба! Треба радше зробити щось таке, що здивує весь світ (приклад – малесенька Ӏсландія: сьогодні весь світ нею цікавиться!), тоді вже не «муситься» наводити «зрозумілих» арґументів!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !