Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міжнародний банк реконструкції та розвитку дає Україні 2,5 млрд гривень на проведення вакцинації

Світ:

Про це на брифінгу сказала заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Бюджет закупівлі вакцини від COVID-19 становитиме близько 840 млн гривень.

 

«Українська система охорони здоров'я отримає додатково 2,5 млрд гривень допомоги від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Вчора Кабмін погодив запропоновану МОЗ угоду про позику в рамках проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні». Цей документ передбачає кошти для закупівлі вакцини від COVID-19 на суму близько 840 млн гривень, додатково угодою передбачено її логістику, закупівлю обладнання для зберігання, забезпечення холодових ланцюгів, проведення тренінгів з утилізації відходів», – цитує Шаталову Укрінформ.

Окрім цього, за її словами, передбачається закупівля додаткового обладнання для забезпечення холодового ланцюга зберігання вакцини, яке замінить холодильники в пунктах щеплення, та обладнання для секвенування штамів вірусу. Близько 900 млн гривень отримає загальний фонд державного бюджету.

Нагадаємо, Кабінет міністрів перерозподілив бюджет Програми медичних гарантій на 2021 рік, виділивши на закупівлю вакцини для проведення імунопрофілактики від COVID-19 6,5 млрд гривень.

Більше половини опитаних українців не мають намір робити щеплення від коронавірусу.

Наші інтереси: 

Шкода, але ковідовакцинацію невпинно просувають. Розуміти, для чого це робиться.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи