Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Місто в Данії

17.jpg

16. 17. Квартири на перших поверхах мають вихід на вулицю. Знову ж таки, немає ніяких парканів! Максимум кущі посадять невисокі. Ніхто не краде грилі, стільці або іграшки.
16. 17. Квартири на перших поверхах мають вихід на вулицю. Знову ж таки, немає ніяких парканів! Максимум кущі посадять невисокі. Ніхто не краде грилі, стільці або іграшки.

Моя улюблена рубрика "А як у них?". Нещодавно був у Копенгагені, прогулявся по житлових кварталах на околиці міста, подивився, як живуть люди. Це новий район. За місцевими мірками для середнього класу (для нас дорогою). Подивіться, є багато цікавих рішень, які можна перейняти для наших міст.



01. Отже, давайте прогуляємося по спальним околиць Копенгагена. Перше, що кидається в очі, - похмурі кольори фасадів. Ніхто тут не робить "веселенькі шашечки" з кислотно-яскравих плиток на будинках. Ніхто не красить фасади в зелений, червоний або жовтий "щоб веселіше було" 02. Всі чистенько і акуратно. 03. Ще тут немає 30-поверхових мурашників. 7-8, може бути, 10 поверхів максимум. Ніхто тут не захоче жити в панельних багатоповерхівках, що підпирають небо. 04. У впорядкуванні максимум природи. Замість стовпчиків - камені, замість "по газону не ходити" - луг з ялинками. Все дуже красиво і органічно. 05. 06. Ще варіант благоустрою.07. 08. Отже, подивимося один з житлових будинків. У Копенгагені немає парканів. Зовсім немає. За весь час я не зустрів жодного закритого двору, жодного злого охоронця або вахтера. Можна зайти в будь двір. Звичайно, ніяких паркінгів всередині двору немає. Парковка або вздовж вулиці, або підземна. 09. Вхід в під'їзд. Охорони та консьєржок немає. Всі прозоро і чисто. Вхід на рівні землі, ніяких сходів і брудних металевих дверей. 10.Другий вхід 11. 12. 13. 14. Балкони не склять ... Хоча клімат в Копенгагені досить суворий. Багато опадів, півроку холодна і вогка погода. 15. На вулиці тільки гостьові парковки і їх небагато. Місця розкреслені, ставити в інше місце не можна - штраф. 16. 17. Квартири на перших поверхах мають вихід на вулицю. Знову ж таки, немає ніяких парканів! Максимум кущі посадять невисокі. Ніхто не краде грилі, стільці або іграшки. 18. Будинок розташований біля води 19. Канали завели прямо у двір, і можна припаркувати човен біля свого вікна 20.Багато мають свої човни 21. 22. Найзручніший транспорт 23. Скрізь є велопарковки 24. Іноді вони відкриті 25.Іноді під навісами 26. Іноді роблять закриті приміщення для зберігання велосипедів на кодовому замку. 27.Знову ж таки, ніяких зборів 28. 29. А це сміттєві баки! Контейнерний майданчик на замку і тільки для жителів району. Сміття тут сортують, є окремі баки для скла, паперу або батарейок. Данці схиблені на екології. 30. Ще приклад парковки на вулиці. 31. Газон укріплений сіткою, зверху парковку накрили перголой, щоб пустити по ній в'юнкі рослини. 32. Зліва замість стовпчиків знову камені 33. Основна частина машин захована під землю. Тут рослини починають поступово робити зелений тунель на в'їзді в паркінг. Через 10 років буде красиво) 34. Всі переходи з острівцями безпеки і підняті. На такій вулиці неможливо розігнатися. За рахунок парковки, яка в шаховому порядку чергується то з одного боку вулиці, то з іншого, дорога виходить йде змійкою. Це зроблено для заспокоєння трафіку всередині житлового кварталу. 35. Човни 36. Благоустрій 37. 38. Доріжки без бордюрів, зверніть увагу, що всюди є решітки для води. Вони зроблені у вигляді півсфери, щоб не забивалися сміттям і травою. 39. Ще приклад благоустрою 40. Як вам район?

























































































































 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

ця стаття -- зразок москвинського сприйняття Європи Банка меду + ложка дьогтю

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

ця стаття -- зразок москвинського сприйняття Європи Банка меду + ложка дьогтю

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.