Зображення користувача Володимир Іваненко.
Володимир Іваненко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МІСІЯ УКРАЇНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Мета Українського Університету - стати глобальним лідером в українознавчій освіті й науці.

Український Університет ставить перед собою завдання консолідувати, примножувати й нести знання про Україну світові, об'єднуючи, згуртовуючи навколо себе кращі наукові й педагогічні кадри світової української спільноти.

* * *

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=907920129323626&id=871332626315710

 

 

Ці нотатки хотілося б присвятити місії Українського Університету, тобто тій ролі, яку він бере на себе у суспільстві. Я свідомий того, що місія - це високе призначення й висока відповідальність.

Мета Українського Університету - стати глобальним лідером в українознавчій освіті й науці.

Український Університет ставить перед собою завдання консолідувати, примножувати й нести знання про Україну світові, об'єднуючи, згуртовуючи навколо себе кращі наукові й педагогічні кадри світової української спільноти.

Пріоритетними напрямами діяльності Українського Університету визначено такі сфери:
- ПРОСВІТА, тобто популяризація й поширення знань про Україну серед широких верств як світової української громадськості, так і серед інших народів;
- ОСВІТА, тобто підготовка фахівців з різних галузей українознавства, починаючи від переддипломної освіти (спеціалісти) й закінчуючи дипломною освітою та докторантською та післядокторантською підготовкою й перепідготовкою;
- НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ, тобто організація і здійснення широкого спектра комплексних наукових студій в усіх напрямах українознавства й публікація результатів цих досліджень.

Український Університет вирішуватиме свої завдання в означених напрямах, використовуючи усі доступні засоби, як от:
- соціальні мережі, лекторії й семінари тощо;
- підготовка кадрів викладачів вишів і науковців, учителів і лекторів з українознавства, громадських активістів і політичних лідерів;
- публікація й популяризація результатів наукових досліджень, організація і проведення симпозіумів, конференцій, семінарів, дискусій та ін.

Як інституція ХХІ століття, Український Університет використовуватиме передусім онлайнові форми й методи навчання й поширення знань та публікації результвтів наукових досліджень. Разом з тим ми не будемо цуратися традиційних форм і методів навчання і т.ін.

Уже зараз ми закладаємо засади сертифікації освітнього й наукового продуктів Українського Університету. Із зрозумілих причин почнемо ми з видачі свідоцтв, які засвідчуватимуть участь у наших програмах, але не матимуть статусу офіційного диплома про освіту. Після одержання акредитації й набуття офіційного статусу вишу ми поетапно запроваджуватимемо відповідні ступені й дипломи відповідно до стандартів вищої школи США, а з часом і тих країн, у яких ми матимемо свої центри, філії, відділення.

Професорсько-викладацький склад
формуватиметься через залучення до співпраці професорів вишів України та інших країн з поступовим заміщенням своїми кадрами, тобто викладачами, підготовленими самим Українським Університетом.

Наукові дослідження
проводитимуться через залучення до співпраці українських учених, які живуть і працюють в Україні та інших країнах світу з поступовим заміщенням їх кадрами, підготовленими самим Українським Університетом.

Ми широко практикуватимемо й розвиватимемо онлайнові форми публікації наукових досліджень через онлайновий науковий журнал. З часом цей журнал матиме й традиційну паперову форму, а монографії й збірники видаватимуться окремими книжками.

При обговоренні раніше оприлюднених матеріалів про Український Університет наші читачі найбільшою мірою зацікавилися двома запитаннями: фінансуванням та робочими мовами Українського Університету.

Фінансування Українського Університету здійснюватиметься через допомогу відповідних фундацій і фондів (гранти), спонсорські внески й пожертви, плату за навчання, а також доходи від виконання наукових досліджень на замовлення.

Робочими мовами Українського Університету на етапі його становлення й розвитку будуть українська та англійська мови. З часом ми будемо підключати й інші мови країн, у яких відкриватимемо свої відділення.

Наступні виклади продовжуватимуть деталізацію проекту.

Запитання й пропозиції просимо надсилати нам електронною поштою на адресу: [email protected].

Щоб бути в курсі становлення й розвитку Українського Університету, будь ласка, уподобайте нашу сторінку на Фейсбуці: https://www.facebook.com/Ukrainian-University-Український-…/.

Якщо ви схвалюєте місію Українського Університету, будь ласка, приєднуйтеся до групи підтримки: https://www.facebook.com/groups/1716187868610451/.

(с) Проф. Д-р Володимир Іваненко.

АНОНС: Наступний запис буде присвячено напрямам наукової, освітньої й просвітницької діяльності Українського Університету.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи