Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністри пішли на самообмеження за зарплатами. Оклад не вище 60 тисяч гривень на місяць

Світ:

Заробітна плата членів Кабінету міністрів буде обмежена сумою, що дорівнює п'яти середнім зарплатам, не дивлячись на скасування Конституційним судом обмежень на оплату праці чиновників. Це – принципова позиція членів Кабміну.

Про це повідомив на своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Ліга.Новости.

"Хочу наголосити: з прийняттям рішення Конституційним судом щодо заробітної плати чиновників і держслужбовців, Кабінет міністрів і я особисто залишаємося під дією постанови №304, в якій зарплати міністрів обмежено розміром не більше п'яти середніх заробітних плат в Україні", – написав прем'єр.

Він додав, що це – принципова позиція членів Кабміну.

За даними Державної служби статистики, середня зарплата в Україні в липні 2020 року становила 11 804 грн. Таким чином, максимальна зарплата міністра не може бути вищою 59 045 грн.

Нагадаємо, що 29 березня президент заявив, що заробітні плати чиновників і суддів буде максимально скорочено в період карантину.
У червні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йшлося, що такі обмеження за виплатами будуть діяти не до кінця карантину, а лише три місяці від його початку.

13 липня Зеленський відклав розгляд законопроєкту, яким пропонувалося прибрати обмеження в зарплаті чиновників, установлені на період карантину.

28 серпня Конституційний суд визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів у період карантину є незаконним.

Місяць тому Шмигаль казав, що карантин триває задовго, тож уряд скасує обмеження зарплат чиновників.

Наші інтереси: 

Розуміти, що дії та слова прем'єр-міністра України часто суперечливі. Він працює виконавцем у владі популістів і клоунів. Треба звикнути сміятися крізь сльози.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, які були зарплати у чиновників, якщо їх вирішили "обмежити" до 60 тисяч. Тобто 60 тисяч - це невисока зарплата? Поясніть мені, це - висока чи невисока зарплата? Може, я щось не розумію.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, які були зарплати у чиновників, якщо їх вирішили "обмежити" до 60 тисяч. Тобто 60 тисяч - це невисока зарплата? Поясніть мені, це - висока чи невисока зарплата? Може, я щось не розумію.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Жадібні та нахабні паразити хочуть мать більшу зарпатню, лише ніж вп'ятеро більшу за середьню.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!