Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти чотирьох російських військових

Категорія:

Жодному російському воєнному злочинцеві не вдасться втекти від відповідальності. Міжнародне правосуддя працює повільно, інколи дуже повільно – проте невідворотно.

20231208justice.jpg

Зліва направо: голова Департаменту внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас (Alejandro Mayorkas), Генеральний прокурор США Меррік Гарленд (Merrick Garland), голова ФБР Крістофер Рей (Christopher Wray). (AP Photo/Mark Schiefelbein)

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд (Merrick Garland), голова Департаменту внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас (Alejandro Mayorkas) та голова ФБР Крістофер Рей (Christopher Wray) оголосили, що Міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти чотирьох російських військових у здійсненні воєнного злочину проти громадянина США, котрий проживав на території Херсонської області. Він не був військовим чи комбатантом, він проживав у селищі Милове разом з дружиною, громадянкою України. За міжнародними законами він не є учасником збройного конфлікту, він іноземний громадянин, а відтак теоретично знаходиться під захистом міжнародного законодавства, якщо так сталося, що війна несподівано прийшла на ту територію, де він у той момент був.

Коли Росія почала повномасштабне вторгнення, і російські війська захопили Милове, то фігуранти справи викрали цього громадянина США, били, катували, а потім відвезли й кинули «на підвал». Там продовжили катувати, били руками, ногами, прикладами. Навіть імітували розстріл, для чого витягнули з підвалу, кинули на землю, і офіцер приставив до потилиці пістолет. Але в останній момент вистрелив не в потилицю, а в землю поряд з головою.

Так тривало доволі довго. Але врешті-решт вдалося звільнити цього громадянина США і переправити його до Європи, а звідти у США.

Такі дії російських військових підпадають під визначення воєнного злочину проти цивільної особи, громадянина іншої країни.

За рік, що минув після цих подій, американські слідчі ретельно розслідували цю справу, шукали докази того, що це дійсно відбувалося саме так, вивчали покази потенційних свідків, вивчали дані розвідки – які саме військові підрозділи були в той момент у тому місці, і хто саме здійснював знущання з громадянина США.

Як повідомив на брифінгу Алехандро Майоркас, федеральні агенти зібрали достатньо доказів, щоб висунути звинувачення у воєнних злочинах, скоєних проти американського громадянина.

Фігурантами справи є російські офіцери Сурен Сейранович Мкртчян та Дмітрій Буднік, а також солдати Валерій та Назар, прізвища котрих поки що не названо.

Якщо ці російські воєнні злочинці думають, що зможуть відсидітися на просторах «необъятной России» – то це помилка. Воєнні злочини не мають терміну давності, тож американська юстиція полюватиме на них протягом всього їх життя. Поки не притягне їх до відповідальності.

Ще у 2008 році Департамент внутрішньої безпеки США створив спеціальний Центр з розслідування порушень прав людини та воєнних злочинів – єдину державну установу США, яка повністю зосереджена на розслідуванні цих глобальних звірств. Це обрана група спеціальних агентів, адвокатів, аналітиків розвідки, фахівців з кримінальних досліджень та істориків працює разом зі своїми міжнародними колегами, щоб затримати тих, хто бере участь у вчиненні воєнних злочинів, геноциду, катування та інші порушення прав людини, які підлягають відповідальності.

Як сказав Алехандро Майоркас:
«Докази, зібрані нашими агентами, свідчать про жорстокість, злочинність і розбещеність російського вторгнення. Український народ мав і повинен мати повну підтримку Америки проти несправедливої, неспровокованої та незаконної агресивної війни Росії. Ми не можемо дозволити собі ігнорувати такі жахливі злочини, бо це збільшить ризик їх повторення».

Наші інтереси: 

Зло має бути покаране, інакше воно буде повторюватися знову і знову.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, нікуди московським злочинцям ховатися! І світ набирається української відваги.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, нікуди московським злочинцям ховатися! І світ набирається української відваги.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !