Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Металочерепиця як варіант сучасної покрівлі для будинку

Одним із найпопулярніших та доступних покрівельних матеріалів на сьогодні є металочерепиця.

Використання металочерепиці з асортименту на https://mostasia.com.ua/product-category/metalocherepitsa/ має багато переваг. Таке рішення обирають дедалі більше людей як у приватному, так і у комерційному будівництві. Що слід знати про властивості профільованого листа та металочерепиці?

Металочерепиця – що це?

Металочерепиця — це покрівельний матеріал із двостороннього сталевого оцинкованого листа, який потім покривається кількома шарами лаку або іншого захисного покриття. Довговічність цього покрівельного матеріалу визначається товщиною його серцевини, а також типом та товщиною покриття, яке може бути виконане з:

  • поліестер,
  • поліуретану,
  • інших сучасних матеріалів.

Покриття призначене для захисту від:

  • корозії,
  • сонячного випромінювання,
  • механічних пошкоджень.

В асортименті сучасної продукції також є металева черепиця, покрита мінеральним або керамічним покриттям, яка відрізняється вищим рівнем міцності, але також більшою вагою і вищою ціною. Найпопулярнішими видами металевих покрівельних матеріалів є:

  • профільований лист, що часто застосовується в приватних будинках, з рельєфним профілем, що імітує трапецію,
  • металочерепиця, стилізована під класичну керамічну черепицю,
  • плоска черепиця, що застосовується на дахах з нахилом понад 9 градусів,
  • фальцева металочерепиця із простим та сучасним видом.

При виборі сталевої черепиці слід враховувати насамперед якість матеріалу, з якого вона виготовлена, форму покрівлі та колір покриття. Товщина покривного матеріалу повинна бути не менше 0,4 мм, воно  повинно бути оброблено органічним покриттям. Металочерепицю можна купити у вигляді листів, які виготовляють на замовлення, або у вигляді модульних листів.

Переваги сталевої черепиці

Слід заздалегідь ознайомитись із характеристиками окремих матеріалів. Покрівля з листового металу має безліч істотних переваг, які роблять її найчастішим елементом сучасних будівель. Найбільшою перевагою черепиці є низька вартість покупки та монтажу, що ставить її вище набагато дорожчої керамічної черепиці.

Крім того, цей тип покрівлі виразно легший за будь-яке інше рішення, що робить його придатним практично для будь-якої будівлі. Металочерепиця витримує екстремальні температури, дощ, град та сніг, тим самим захищаючи дах від пошкоджень. Ще одна важлива перевага покрівельних металевих листів — це естетичний зовнішній вигляд, що практично не відрізняється від дорожчих покрівельних матеріалів. Нині на ринку представлена металочерепиця різного дизайну та забарвлення, що дозволяє підібрати покриття, що ідеально поєднується з декором фасаду або саду.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи