Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Медовий місяць Трампа з Китаєм закінчується, - Bloomberg, США

Переговори з економіки у Вашингтоні зазнали невдачі в середу, коли США і Китай не змогли виступити зі спільною заявою. США хоче переглянути торгові та інвестиційні відносини з Китаєм.

17040701.jpg

© REUTERS, Carlos Barria

Три місяці тому президент США Дональд Трамп говорив теплі слова на адресу свого китайського колеги Сі Цзиньпіна після того, як два лідера зустрілися на курорті Трампа Мар-а-Лаго у Флориді. Протягом декількох тижнів адміністрація Трампа хвалилася ранніми перемогами в переговорах з Китаєм, включаючи розширений доступ для американської яловичини і фінансових послуг, а також допомога в спробах приборкати Північну Корею. Тепер обидві сторони ледве погоджуються, аби описати свої розбіжності, пишуть Ендрю Майєда (Andrew Mayeda) і Салеха Мосін (Saleha Mohsin) на Bloomberg.
 
Переговори з економіки у Вашингтоні зазнали невдачі в середу, коли дві наддержави не змогли виступити зі спільною заявою. Міністр торгівлі Уілбур Росс лаяв Китай за його торговий дисбаланс з США в своєму вступному слові, а потім обидві сторони скасували заплановану заключну прес-конференцію. Пізніше обидві сторони зробили окремі заяви.
 
Міністри фінансів Стівен Мнучін і торгівлі Уілбур Росс сказали, що Китай «визнав скорочення дефіциту торгового балансу нашою спільною метою, для досягнення якої обидві сторони будуть співпрацювати».

Міністерство закордонних справ Китаю виступило із зворотним заявою, в якій говориться, що обидві сторони погодилися розпочати «конструктивну співпрацю», щоб скоротити торговий дефіцит.
 
Трамп проводив кампанію по «захисту забутих американців і встановлення пріоритету Америки, але якщо не можна повернути їм їх роботу, то краще забезпечити свого роду відплату, і саме це тут і відбувається», - сказав Стівен Міров, керуючий партнер в дослідницькій фірмі Beacon Policy Advisors ( Вашингтон).

Це була перша зустріч високопоставлених чиновників в економіці при адміністрації Трампа, ритуал, який почався у 2008 році і якому у цьому році провели ребрендінг під назвою «Всеохоплюючй економічнйс діалог». Дискусії вели Мнучін і Росс з американської сторони, і віце-прем'єр Ван Ян з боку Китаю.
 
Голова Федерального резерву Джанет Йеллен взяла участь в переговорах, а керівники, в тому числі Джек Ма (Alibaba — китайська компания, що займається інтернет-комерцією) і Стівен Шварцман (Blackstone Group — американська інвестеційна група компаній) зустрілися в кулуарах.

Після торішнього форуму дві країни опублікували заяву (6589 слів), у якій йдеться про взаємний інтерес у процвітанні обох країн.
 
Документ також містив зобов'язання. Наприклад, Китай зобов'язався скоротити надлишкові потужності в сталеливарній промисловості. Це все ще серйозний подразник, і адміністрація Трампа розмірковує, чи варто вводити тарифи і квоти на імпорт сталі.

«Адміністрація Трампа, можливо, мала нереалістичні очікування щодо дій Китаю щодо збалансування торгівлі, - сказав Шень Цзяньгуан, головний економіст Азії в Mizuho Securities Asia Ltd. в Гонконзі. - Тепер починаються справжні і важкі переговори».
 
На початку виступу в середу Росс скаржився на торговий дефіцит з Китаєм у надзвичайно суворих висловах. Хоча експорт США до Китаю виріс в останні роки, імпорт з азійської країни підвищувався ще швидше, що привело до дефіциту торгового балансу в 309 мільярдів доларів, сказав Росс.

«Якби це був всього лише природний продукт сил вільного ринку, ми могли б це зрозуміти, але це не так, - зазначив Росс. - Так що настав час переглянути наші торгові та інвестиційні відносини більш справедливим, рівноцінним і еквівалентним чином».

 

Наші інтереси: 

Протистояння США і Китаю вийшло у відкриту стадію. Україна і США не зацікавлені у виході Китаю на велику геоплітичну шахівницю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Кожна країна керується власними інтересами.Оскільки Трамп не новачок у бізнесі, то, на мій погляд, він зможе найти рішення, яке задовольнить обидві сторони.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Кожна країна керується власними інтересами.Оскільки Трамп не новачок у бізнесі, то, на мій погляд, він зможе найти рішення, яке задовольнить обидві сторони.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!