Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Масштабне американське дослідження не виявило користі вакцинації дорослих проти правця чи дифтерії

Світ:

Науковці проаналізували інфекційну статистику 31 країни Північної Америки та Європи за 15 років (з 2001 до 2016 рік) та порівняли результати країн, де доросла ревакцинація не практикується, з тими, де її рекомендують робити кожні 5-20 років. По правцю вчені значної різниці не помітили, а дифтерії в тих країнах, де від неї колють дорослих, виявилось помітно БІЛЬШЕ.

Престижний науковий журнал Clinical Infectious Diseases 25.02.2020 оприлюднив результати масштабного когортного аналізу американських вчених, який впевнено демонструє абсолютну безглуздість ревакцинації дорослих від правцю та дифтерії, пише Захар Мілютін у своєму дописі на Фейсбук.

Аби їх не записали в антиваксери, останній "феномен" автори вирішили списати на Латвію, де дорослих від дифтерії колють, але "охоплення низьке".

Правда, навіть після виключення Латвії з порівняного аналізу жодної різниці між країнами, де дорослих від дифтерії вакцинують і тими де цього не роблять, автори не знайшли і дійшли висновку, що:

"Огляд даних про захворюваність на 11 мільярдів осіб/років не виявив користі вакцинації дорослих проти правця чи дифтерії."

Дослідження можна подивитися тут.

Наші інтереси: 

Розуміти, що вакцинація не тільки безглузда, але й небезпечна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи