Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литва заборонила в'їзд московському патріарху Кирилу через його підтримку військової агресії Росії проти України

Голову РПЦ внесли до списку небажаних ще 23 червня, але досі публічно про це не повідомляли. Рішення було ухвалено з урахуванням пропозиції литовського МЗС.

22072704.jpg

Фото: AP nuotr

Як повідомляє видання LRT з посиланням на МВС Литви, Кирила було включено до списку за те, що він свідомо заперечує територіальну цілісність і суверенітет України, виправдовує та підтримує агресивні дії Росії, що грубо порушують норми та принципи міжнародного права.

«Патріарх Кирил, найближчий соратник Володимира Путіна, є одним з найактивніших прихильників війни проти України, який неодноразово публічно висловлювався позитивно щодо продовження російської агресії»,  – йдеться в повідомленні МЗС Литви.

Литовська дипломатія нагадує: "27 лютого патріарх Кирил благословив російських солдатів, які беруть участь у війні проти України, і дав канонічне виправдання війни, яку веде Росія".

Навесні Литва пропонувала запровадити санкції проти Кирила на рівні Євросоюзу (ЄС), але в червні під час затвердження шостого пакета санкцій проти Росії його виключили зі списку за ініціативою Угорщини.

 

Наші інтереси: 

Голова російської так званої православної церкви є автором і промоутером ідеї "русского міра" і несе величезну відповідальність за війну. Розуміємо, що РПЦ є спеціальним органом державної імперської влади та інструментом поневолення інших народів через так зване "православіє". Російська православна церква завжди виконувала функцію ідеологічного департаменту і якогось секретаря при сьогоднішній російській владі (стаття 2011 року, коли Кирила Гундяєва радо приймали в Україні).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи