Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литва визнала РФ терористичною державою, а її дії в Україні – геноцидом

Категорія:

Сейм Литви проголосував за резолюцію одноголосно – 128 голосами. У документі Сейм констатував, що російські збройні сили та найманці скоїли масові воєнні злочини на території України, зокрема, у містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель.

Згідно з документом, у діях російських сил вбачається мета повного чи часткового знищення української нації, її духу шляхом убивства її членів цілими сім'ями, у тому числі дітей, їх викрадення, тортур, зґвалтувань, у тому числі й неповнолітніх, знущань з тіл вбитих та закатованих, повідомляє DELFI.

"Сейм Литви визнає повномасштабну збройну агресію проти України з боку збройних сил Російської Федерації та її політичного та військового керівництва, що розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу", – йдеться у резолюції.

У ній також наголошується, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності, і що міжнародна спільнота має створити Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки агресії Росії проти суверенної України.

Сейм Литви закликає до того, щоб цей трибунал мав повноваження видавати міжнародні ордери на арешт і щоб імунітетом не обмежувалася недоторканність держави або глав держав та урядів та інших державних посадових осіб.

"Російська Федерація, збройні сили якої свідомо і систематично обирають цивільні об'єкти для бомбардувань, є державою, яка підтримує та здійснює тероризм", – йдеться в резолюції.

Нагадаємо, раніше парламент Естонії та Сейм Латвії ухвалили подібну резолюцію. Естонія та Латвія першими у світі офіційно визнали геноцидом воєнні злочини Росії в Україні.

Парламент Канади одностайним рішенням також визнав дії російської армії в Україні геноцидом.

 

Наші інтереси: 

Міжнародна політична підтримка України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

 Ось, так дійде і до утворення Межімор"я!)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

 Ось, так дійде і до утворення Межімор"я!)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!