Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Львівські студенти розробили додаток, що відстежує наповненість смітників

Упродовж 6-8 жовтня у Львові тривав всеукраїнський конкурс ідей щодо IT-рішень соціально важливих для міста проблем. Ідеатон із призовим фондом в 1 тис. євро провели у межах підготовки до Форуму е-врядування 451 °Е, повідомила керівник управління інформаційних технологій Львівської міськради Марта Романяк.

До участі в ідеатоні зголосилося десять студентських команд. Серед запропонованих ідей – Bot для відповіді на запити мешканців міста на сайті Львівської міськради, ідея щодо оновлення «Особистого кабінету мешканця», кілька пропозицій додатків, пов’язаних з відслідковуванням різноманітних подій у Львові та мобільний додаток, що дозволяє відслідковувати наповненість смітників у місті, а відтак моніторити вивезення ТПВ.

Мобільний додаток Clean city для контролю наповненості смітників, який розробила команда студентів «Львівської Політехніки», журі визнало переможцем.

«Ми створили сайт і мобільний додаток, за допомогою якого мешканці можуть надсилати відгук про наповненість сміттєвих майданчиків. Потім на сайті формується статистика відносно кожного майданчика за один день, сім днів, місяць. Ця аналітика є у вигляді круглих діаграм і статистики для максимально простого сприйняття. Потім ці дані міська рада може використовувати для покращення роботи з перевізниками», – пояснив студент Микола Мацях.

«Це – готове ІТ-рішення, яке дозволяє стежити за наповненістю смітників у різних районах міста, виставляти на його основі рейтинг перевізникам, та стимулювати мешканців до сортування сміття», – прокоментувала Марта Романяк.

За її словами, розробники мають удосконалити додаток, щоб у найближчий час його можна було застосовувати на практиці. Також, на думку керівника управління ІТ Львівської міськради, додаток можна буде використовувати для моніторингу стану встановлених лавок, відремонтованих доріг, висаджених дерев.

Нагородження фіналістів ідеатону відбудеться під час Форуму е-врядування 451 °Е, який цього року відбуватиметься 20-21 жовтня ZAVOD, у публічному просторі, який створюють на колишньому заводі «РЕМА». Приз в 1 тис. євро переможці конкурсу отримають завдяки підтримці Посольства Нідерландів.

 

 

Джерело

 

Наші інтереси: 

Гарна ідея для керування процесами у великому місті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи