Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Ліки від перфекціонізму

Ти і твої інструменти можуть бути недосконалими, але творити прекрасне ти можеш завжди.

У літньої жінки було два великих горщика, кожен  висів на різних кінцях палки, яку вона носила на своєму плечі. Один горщик був з невеликою тріщиною, а інший був прекрасним і завжди доставляв повну порцію води. В кінці довгого шляху від ріки до дому тріснутий горщик був лише половиною повного.

Упродовж довгих двох років це продовжувалося щодня, жінка приносила додому лише півтора горщика води. Звичайно, ідеальний горщик пишався своїми досягненнями. Але бідний тріснутий горщик був засмучений з власної недосконалості, він був нещасливим, тому що  міг зробити лише половину того, що від нього вимагається.

Після двох років гострих неудач він заговорив з жінкою біля джерела: "Мені соромно за себе, тому що ця тріщина заставляє воду просочуватися на зворотному шляху додому".

Старенька посміхнулася і сказала: "А ти помітив, що з твоєї сторони дороги є квітки? Це тому, що я завжди знала про твій недолік і посадила квіти саме на цьому боці, щоб кожен день, коли ми повертаємось, ти поливав їх. Два роки я збирала ці прекрасні квіти і прикрашала ними стіл. Без тебе, такого, як ти є, я б не змогла прикрасити будинок такою красою".

Наші інтереси: 

Притча ... лікує від перфекціонізму :) 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Наші чесноти є продовженням наших недоліків і навпаки :-)

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Наші чесноти є продовженням наших недоліків і навпаки :-)