Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Латвія видворить зі своєї країни понад тисячу росіян, які не захотіли знати латиську мову

Категорія:

У жовтні Управління у справах громадянства та міграції повідомило більше ніж 3,2 тисячі росіян про закінчення терміну дії посвідки на проживання (ВНЖ) і наказало їм у строк до 30 листопада 2023 залишити Латвію. Для подальшого проживання в країні від них вимагали скласти іспит з латиської мови, знання якого на рівні А2 Сейм Латвії зробив обов'язковим для отримання посвідки на проживання з 1 вересня цього року.

Близько 15,5 тисяч громадян Росії подали заяви на постійне проживання, а на тимчасове проживання – майже 3 тисячі осіб. Але понад тисячу громадян Росії, які проживають у Латвії, може зачепити примусове видворення, заявила в інтерв'ю програмі TV3 "900 секунд" керівник Управління у справах громадянства та міграції Майра Розе, пише BB.LV.

Близько 2200 осіб не виконали необхідні вимоги для продовження перебування в Латвії. Однак це ще не остаточна цифра, оскільки люди продовжують подавати документи.

"Видворення торкнеться понад 1000 осіб. Ми бачимо, що є багато тих, хто запізнився, намагався все владнати, подати документи на тимчасове проживання, але, на жаль, ми вимушені їм казати, щоб вони виїжджали, бо на них не поширюється жоден із пунктів, які вказані в законі", – сказала Розе.

Раніше повідомлялося, що Управління у справах громадянства та міграції планує до середини грудня зібрати інформацію щодо російських громадян, які подали необхідні документи для отримання посвідки на проживання в Латвії та хто не зробив цього, тому їм слід покинути Латвію.

Після того, як 61% росіян, які записалися на іспит з латиської мови, не здали його з першого разу, влада республіки продовжила термін його здачі на 2 роки з наданням на цей період тимчасових документів, пише Сyprus Daily.

Раніше Розе визнавала, що процес видворення з Латвії російських громадян буде «дуже складним та обтяжливим». Вона пояснила це тим, що люди, яких доведеться депортувати, проживають у країні «дуже довгий час» і їх висилка вимагатиме від влади «досить великої та копіткої роботи».

В Естонії ще у вересні заявили, що не приймуть росіян, яким загрожує виселення з Латвії. "Бажання Латвійської держави щодо цих громадян полягає у тому, щоб вони не виїжджали кудись у країни Балтії, а поверталися до себе на батьківщину. І якщо це російський громадянин, то Росія має його прийняти", – заявив міністра внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Латвія буде лише в окремих випадках продовжувати росіянам тимчасові посвідки на проживання.

Наші інтереси: 

Важливо, щоб російські громадяни припинили думати, що вони господарі на пострадянському просторі і там має бути російська мова апріорі. Не знаєш мову країни, де ти мешкаєш, не поважаєш законів цієї країни, – До побачення! Їдь у свою расєюшку! Чому в расєюшкє жити не хочеш? Понаїхали до України, Латвії, Литви, Естонії та качали свої права десятиліттями. Війна Росії в Україні стала уроком для країн Балтії, тому вони підтримують Україну найбільше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи