Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кубинські правоохоронці нейтралізували мережу вербування громадян Куби на війну проти України

Категорія:

Схоже, що Росія переоцінила свій мобілізаційний потенціал і тепер намагається вербувати найманців по всьому світу.

20230909cubansoldiers.jpg

Кубинські солдати-контрактники в російській армії беруть участь у війні проти України

Населення Росії в кілька разів більше населення України, відповідно Росія має в кілька разів більший «мобілізаційний потенціал», тобто кількість людей, яких можна призвати до армії й використати у війні проти України.

Проте, схоже, що Росія переоцінила свій мобілізаційний потенціал і сьогодні гарячково шукає по всьому світу найманців, яких можна завербувати до участі у війні проти України.

Цього тижня міністерство закордонних справ Куби виступило із заявою, що правоохоронним органам вдалося «нейтралізувати» мережу торгівлі людьми, створену для того, щоб вербувати громадян Куби для участі у війні проти України. Росіяни намагалися вербувати у найманці громадян Куби, які тимчасово проживають у РФ, а також мережа була «закинута» і до самої Куби, де так само намагалися вербувати кубинців на війну. Їх запрошували «на будівельні роботи» у РФ, а насправді їх примушували підписувати контракт з російською армією, і вони опинялися на фронті на території України.

Кубинські найманці підписують контракт з російською армією

Проти учасників мережі порушено карні справи, а Куба у своїй заяві підкреслює, що буде рішуче діяти проти тих, «хто на національній території бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою найманства або вербування, щоб громадяни Куби могли підняти зброю проти будь-якої країни».

Кубинські найманці в російській армії

Цікаво, що у лютому 2022 року за кілька днів до початку широкомасштабного вторгнення російської армії до України уряд Куби виступив із заявою, де заявляв про свою підтримку політики Росії та звинувачував країни Заходу у провокуванні війни проти Росії.

Але після того, як українська армія стала перемагати, уряд Куби задумався, чи варто бути співучасником російської агресії.

Підозрюю, що далі, з кожною перемогою української армії все більше попутників Росії (союзниками їх навряд чи можна назвати) будуть намагатися дистанціюватися від РФ і максимально голосно заявити про свій нейтралітет.

 

Наші інтереси: 

З кожною перемогою української армії все більше російських попутників бажають відійти осторонь і заявити про свій нейтралітет. Сьогодні Куба нейтралізує мережу вербування найманців до російської армії, завтра те ж саме почнуть робити інші країни, чиї громадяни потрапляють на російський гачок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Скільки ще ці нелюди, ці хронічні психопати будуть викручуватись? Скидається, що вони вирішили, ніби безсмертні.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Скільки ще ці нелюди, ці хронічні психопати будуть викручуватись? Скидається, що вони вирішили, ніби безсмертні.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ці нелюди можуть вести війну нескінченно.