Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кремль забезпечує паливом КНДР попри санкції, - Reuters

З Росії до КНДР відправилися щонайменше вісім північнокорейських танкерів з паливом, попри те що мали вирушити в інші пункти призначення. Про це повідомляє Reuters.

Американські урядовці пояснили, що КНДР часто використовує подібну схему, щоб обійти санкції через військову програму.

"Північна Корея використовує обманні дії, щоб приховати справжнє походження цих товарів. Було виявлено, що Пхеньян регулярно спотворює ідентифікаційні позначення і документацію судів", - розповів помічник міністра фінансів США Маршалл С. Біллінгслі комітету Палати представників з іноземних справ.

Водночас Reuters зазначає, що не підтверджено, що танкери відвантажували паливо у КНДР.

Вони дійсно прибували до Північної Кореї, і зміну маршруту під час руху не вважають незаконною.

Зазначається, що з портів Владивостока і Находки вийшли вісім танкерів та вказали Китай чи Південну Корею як пункти призначення в російській Інформаційній системі державного портового контролю.

Коли вони покинули Росію, то опинилися біля північнокорейських портів Кімчхек, Чхонджин, Хиннам і Раджин. Жодне з суден потім не повернулося в Китай - більшість повернулися в Росію.

За даними джерела Reuters в обслуговуючій судна компанії у Владивостоці, танкери завантажили дизельним паливом. Їхня завантаженість становила від 500 до 2 тис.тонн.

Одним із судів був Ma Du San, яким володіє північнокорейська компанія Korea Kyongun Shipping Co.

З посиланням на дані у накладній, що  у розпоряжденні агентства, зазначається, що танкер завантажили 545 тоннами суднового палива, яке надійшло з Хабаровського нафтопереробного заводу.

За даними в російській Інформаційній системі державного портового контролю, танкер мав прибути в китайський порт Чжаньцзян, а у накладній кінцевим пунктом призначення був південнокорейський Пусан.

Однак після виходу з Владивостока танкер помітили в межах північнокорейського порту Кімчхек, а всі інші судна - в околицях портів.

Наші інтереси: 

КНДР - маріонетка Кремля. Хазяїн час від часу підживлює "вихованця". А всьому світу бреше про свою "непричетність".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи