Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Країни «великої сімки» (G7) домовилися спільно боротися з українською корупцією

Категорія:

Міністри юстиції країн Великої сімки на зустрічі в Токіо ухвалили спільну заяву, в якій йдеться про створення робочої групи для боротьби з корупцією в Україні.

20230714justice.jpg

Міністри юстиції країн G7 на зустрічі в Токіо домовилися спільно боротися з українською корупцією

Ця подія відбулася тиждень тому, але я не знайшов в українських ЗМІ інформацію про це. Але ж ця подія насправді є дуже важливою для нас.

7 липня в Токіо відбулася зустріч міністрів юстиції країн великої сімки G7. На зустрічі було два питання: співпраця з міністерствами юстиції країн Південно-східної Азії та друге, головне питання – Україна.

На різних етапах зустрічі до розмови підключалися онлайн генеральний прокурор України Андрій Костін та міністр юстиції України Денис Малюська. На сайтах генпрокуратури України та міністерства юстиції є інформація про участь їх очільників у цій зустрічі. Також є коротке повідомлення «Укрінформ» та focus.ua

Але у всіх цих джерелах мова йде про співпрацю з документування воєнних злочинів Росії, про притягнення до відповідальності воєнних злочинців, про притягнення до відповідальності Росію за акт агресії, про міжнародні правові механізми стягнення з агресора компенсації за збитки, завдані Україні.

Я ж звернув увагу на один момент, який всі ці джерела не помітили.

На цій зустрічі міністри юстиції країн великої сімки домовилися спільно боротися з українською корупцією. Для цього вони створюють спеціальну антикорупційну групу під координацією Японії для «обміну інформацією та аналізу поточних і запланованих антикорупційних ініціатив в Україні, аналізу антикорупційних потреб України та розробки можливих стратегій».

Як сказано в завершальній спільній заяві: «Ми підкреслюємо, що антикорупційні зусилля є незамінним компонентом для неупередженого, прозорого та справедливого розподілу ресурсів і матимуть вирішальне значення для того, щоб Україна вийшла з війни ще сильнішою».

На мій погляд, це дуже важлива новина. Це значить, що на Україну покладають великі надії, що наша країна увійде у коло провідних країн світу. Адже ніхто не став би звертати увагу на корупцію в країні, яка є десь на периферії.

На жаль, корупція – це така хвороба, яку дуже важко подолати самотужки. Часто потрібна зовнішня допомога. І от схоже, що Україна цю допомогу отримає.

Наші інтереси: 

Світ підтримує Україну. Нам ще багато чого треба зробити самим, але світ нам в цьому допомагає. Корупцію дуже важко подолати самотужки, тому зовнішня допомога у цьому питанні є дуже доречною.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Та хіба в сімці не таки ж самі у владах психопати, можна було би спочатку боротися саме з ними, чи наші нахабніші, "не по чину беруть"?

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Та хіба в сімці не таки ж самі у владах психопати, можна було би спочатку боротися саме з ними, чи наші нахабніші, "не по чину беруть"?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ну і розсмішили.
Може не боротися, може правильніше буде сказати очолити корупцію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Припускаю, що це відбулося з подачі Білого дому, адже боротьба з українською корупцією дає вашингтонським психопатам легальну підставу для затягування війни в Україні. Як не дивно, тут збіглися інтереси Демпартії та українського народу. Якщо демократи допоможуть нам зменшити корупцію, це дуже добре. Звісно, їх цікавить тільки піар, але для піару треба робити деякі реальні справи, що ми вже й спостерігаємо на антикорупційному фронті (майже щодня маємо корупційні викриття). Це питання ми вже обговорювали у статті Підготовка до СКК «Вибори-2024»: у Демпартії США знайшли причину затримок зі зброєю для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!