Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Космічний корабель Crew Dragon повернувся на Землю

Світ:

Пілотований корабель був представлений компанією SpaceX в рамках програми NASA Commercial Crew Program.

Космічний корабель Crew Dragon успішно повернувся на Землю з МКС. 9 березня о 15:45 за київським часом корабель приземлився в Атлантичному океані приблизно в 390 кілометрах від мису Канаверал, інформує Ukr.Media.

Пілотований корабель Crew Dragon був представлений компанією SpaceX в рамках програми NASA Commercial Crew Program, спрямованої на підтримку комерційних компаній, яка займається розробкою космічного транспорту. Корабель вміщує в себе від 4 до 7 осіб і може провести у пристикованному до МКС стані до 200 днів.

Перший запуск Crew Dragon відбувся 2 березня: у кораблі не було екіпажу, але разом з ним до МКС відправили манекен «Ріплей», оснащений датчиками для моніторингу. Примітно, що стикування корабля зі станцією успішно пройшло у повністю автоматичному режимі - незважаючи на побоювання зі сторони «Роскосмосу» і NASA, які здійснили додаткові заходи безпеки (у тому числі і для евакуації екіпажу МКС у випадку позаштатної ситуації).

Всього Crew Dragon провів у МКС п'ять днів. Відстиковка корабля від МКС відбулася сьогодні в 09:30 ранку за київським часом: процес автоматичної відстиковки корабля транслювався на сайті NASA. Корабель успішно приземлився в океан у 15:45 за київським часом.

Наші інтереси: 

Освоєння космосу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
космос
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи