Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Космічний корабель SpaceX Crew Dragon успішно зістикувався з МКС

Корабель Crew Dragon компанії SpaceX вперше успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Астронавти NASA повинні відправитися на орбіту влітку 2019-го. Через 27 годин після запуску космічного корабля Сrew Dragon зі стартового майданчика у Флориді, космоліт здійснив першу успішну стиковку з Міжнародною космічною станцією (МКС).

Як передає НВ Techno із посиланням на Space.com, Dragon з'єднався зі стикувальним портом на модулі МКС Harmony, над Тихим океаном, на Північ від Нової Зеландії. 

Перший космічний корабель приватної компанії SpaceX для керованих людиною польотів зустріли на борту МКС американська астронавтка Енн Макклейн, канадський астронавт Девід Сен-Жак і російський космонавт Олег Коненко. 

Команда місії Expedition 58 обстежила капсулу Crew Dragon та знайшла там тестовий манекен Ріплі, який SpaceX назвали на честь персонажа серії фільмів "Чужий".

"Все виглядає відмінно. Схоже, що Ріплі разом із Землею насолодилися своїм польотом", - говорить Енн Макклейн. 

Наступні чотири дні Crew Dragon буде зістикований з МКС, а 8 березня космоліт повинен здійснити посадку в Атлантичному океані. Після цього, команда SpaceX готуватиме корабель до місії Demo-2 - першого польоту людей на Crew Dragon. 

Раніше засновник SpaceX Ілон Маск повідомляв, що повернення космічного корабля на Землю на гіперзвукових швидкостях турбує його найбільше. Тому, завершальний етап місії Demo-1 може стати найскладнішим для вантажної варіації Crew Dragon, яка готується до свого повернення.

Якщо ж апарат SpaceX успішно повернеться на Землю, - вже у липні 2019-го астронавти NASA Боб Бенкен і Даг Херлі повинні полетіти на МКС в рамках місії Demo-2.

Нагадаємо, SpaceX працювала над Crew Dragon з 2014-го, після укладення контракту з NASA на $2,6 млрд. Crew Dragon повинен буде доставляти астронавтів NASA на МКС, оскільки зараз американська аерокосмічна адміністрація змушена користуватися послугами російських "Союзів" .

Якщо за одне місце на борту Союзу американські дослідники платять $81 млн, то вартість відправки одного астронавта на Crew Dragon знизиться до $ 58млн. Крім цього, Союз здатний доставити на МКС максимум трьох космонавтів, в той час як Crew Dragon під силу виводити на орбіту до 7 людей.

У 2014-му NASA також підписала контракт на $4,2 млрд з Boeing, які повинні підготувати свій корабель CST-100 Starliner для пілотованого польоту вже у серпні 2019-го.

Наші інтереси: 

Прорив в технологіях очікує і на Україну, якщо буде стратегічне мислення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи