Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Корупція в Україні чинить значний вплив на країни Заходу під час ухвалення рішень про постачання зброї для ЗСУ

Категорія:

Світ:

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа. Він зазначив, що держави, які  надають підтримку Україні, повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців.

20071702.jpg

Президент Литви Гітанас Науседа

"Це дуже важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців", – цитує Науседу сайт LRT (Литовського національного телебачення і радіо).

Він зазначив, що якщо виборці бачать, що в країні, якій спрямовується допомога, відбуваються великі корупційні скандали, це завдає величезної шкоди репутації цій державі.

Про це Науседа заявив після того, як президент України Володимир Зеленський у неділю ухвалив рішення замінити міністра оборони Олексія Рєзнікова на Рустема Умєрова, який з минулого року очолював Фонд держмайна.

Хоча Зеленський у своїй заяві не згадав корупцію, останнім часом у Міноборони України розпочалися розслідування щодо зловживань і хабарництва під час закупівель.

Однак Науседа не вважає, що цей факт став причиною затримки постачання американських винищувачів F-16.

"Іноді справи пов'язані ще й із тим, що одна справа – ухвалити рішення, а інша – реалізувати це рішення", – сказав президент Литви.

Наші інтереси: 

Дуже прикро і соромно, що союзникам України доводиться виправдовуються через корупцію топ-чиновників України, які крадуть навіть під час війни, в той час, коли  держави-союзники надають фінансову та іншу допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи