Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коронавірус найбільш заразний до появи симптомів і протягом першого тижня хвороби – Science News (США)

Світ:

Припущення про те, що люди з помірними або відсутніми симптомами хвороби допомагають поширювати вірусну інфекцію, підтверджує дослідження баварських вірусологів. Між моментом зараження та появою симптомів COVID-19 може пройти довгий інкубаційний період строком до 8 тижнів.  Усе це означає, що вірус масово поширився задовго до того, як про нього дізналися, і більшість населення Європи уже має до нього імунітет.

200330sncovers-1.jpg

Science News
Обкладинки американського паперового журналу Science News

Нове дослідження дев’яти людей, які заразилися вірусом у Німеччині, свідчить про те, що люди в основному заразні до появи симптомів і у перший тиждень захворювання – повідомляє Science News, американський двотижневий журнал, присвячений коротким статтям про нові наукові розробки.

«У цей час у пацієнтів в носі та горлі продукуються тисячі й навіть мільйони вірусів», – розповів Клеменс Вендтнер (Clemens Wendtner), керівник відділу інфекційних захворювань і тропічної медицини мюнхенської клініки Швабінг (Munich Clinic Schwabing). Це пояснює, чому вірус так швидко поширюється.

Отримані дані підтверджують недавні коментарі Марії Ван Керховене, керівника підрозділу нових хвороб Всесвітньої організації охорони здоров’я. За її словами, попередні дані показали, що пацієнти виділяють більше вірусу на ранніх стадіях захворювання, в тому числі при безсимптомному стані. Заразить і не помітить. Вчені розповіли, що коронавірус поширюється в основному людьми без симптомів

Як повідомляє медичний журнал The Lancet, між моментом зараження та появою симптомів COVID-19 може пройти довгий інкубаційний період строком до 8 тижнів. Тобто ті люди, які відчують симптоми, були заражені набагато раніше.

Згідно з даними, які навів німецький інфекціоніст Сухаріт Бхакді (Sucharit Bhakdi), 99,5% відсотків людей, які заразилися коронавірусом, не мають жодних симптомів хвороби або мають легкі симптоми. У більшості випадків симптоми захворювання мають лише літні люди. Про це у статті: Реакція політиків на коронавірус гротескна, абсурдна й дуже небезпечна – німецький професор Сухаріт Бхакді.

Це означає, що вірус масово поширився задовго до того, як про нього дізналися. Тому все частіше інфекціоністи схиляються до думки, що протягом осені 2019 і зими 2020 років  імунітет до вірусу вже отримали більш ніж половина європейців.

19 березня каналу byoblu24 дав велике інтерв'ю італійський нанопатолог з 40-річним стажем роботи в операційних, доктор і професор Стефано Монтанарі (Stefano Montanari). У своєму відвертому інтерв’ю він сказав, що у вірусу неймовірна проникність, він надзвичайно контагіозний (заразний), але у здорових людей його дія протікає безсимптомно. «За моїми припущеннями, якщо ми зробимо тести всім громадянам Італії, то виявимо, що як мінімум половина населення вже позитивна (тобто виробила природний імунітет)». Про це у статті Безпосередньо від коронавірусу в Італії вмерло троє людей, половина населення вже має імунітет — професор Монтанарі.

Ідеальні умови для визначення смертності та летальності від зараження коронавірусом SARS-CoV-2 виникли на круїзному лайнері Diamond Princess. Завдяки йому людство отримало найрелевантніші на сьогодні дані щодо реальних властивостей китайського коронавірусу для групи ризику: близько 80% пасажирів становили люди у віці 60 і більше років, 215 мали 80 і більше років, а 11 подолали планку 90 років. Про це в дослідженні Експеримент «Діамантова принцеса»: ризики від коронавірусної хвороби COVID-2019 перебільшені в багато разів.

Наші інтереси: 

Пізнаємо природу вірусів, адже це частина нашої рідної природи. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
віруси
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи