Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Корейський автор коміксів: Євреї керують Сполученими Штатами

Автор популярної книги коміксів, що розповідає дітям про інші країни, заявив у понеділок [26 лютого], що він внесе зміни до розділу про євреїв. Цей розділ був названий антисемітським і подібним до нацистської пропаганди.

Проте Рі Вон-бок (Rhie Won-bok) залишився при думці, що його зображення єврейського контролю над американськими ЗМІ та політичним життям основане на фактах і є “загальновідомим”.

“Євреї є невидимою силою, що керує Сполученими Штатами”, - заявив професор візуального мистецтва Дуксанґського Жіночого Університету в Сеулі (Duksung Women's University in Seoul) Рі Вон-бок для “Associated Press”. – “Я написав розділ, щоб люди знали, що неможливо зрозуміти США без знання про єврейську спільноту.”

За даними видавництва “Gimm-Young Publishers” починаючи з першої публікації у 1987 році загалом було продано понад 10 мільйонів примірників серії з 12 книжок під назвою “Меон Нара, Ївут Нара” (Далекі країни, близькі країни). Компанія гордо вважає, що принаймні один том з цієї серії є в кожній південнокорейській родині. Населення Південної Кореї складає 48 мільйонів осіб.

Ці комікси за допомогою дотепних малюнків допомагають описати європейські країни, США, Японію та власне саму Корею.
 

Перший том із трьох, присвячених Сполученним Штатам, вперше з’явився друком у 2004 році. В розділі під назвою “Вам треба знати, як євреї дивляться на США” Рі вдається до широкого огляду єврейської історії, згадування про голокост та блукання євреїв по планеті без власної батьківщини.

Хоча в книзі є лише ті упередження, з якими євреї стикаються вже протягом багатьох століть, проте в ній є більш жорсткий погляд на їхню роль в США.

Рі стверджує, що напад 11 вересня відбувся тому, що арабські терористи на його думку ненавидять США через євреїв, котрі “ведуть США бажаним їм шляхом, використовуючи гроші та ЗМІ як свою зброю”.

В книзі також говориться, що американці корейського походження є старанними та успішними в США, “але врешті-решт завжди впираються в стіну під назвою «євреї»”. Відповідний малюнок зображує роздратованого чоловіка, що сходив на пагорб і вперся у цегляний мур з зіркою Давида та написом “STOP”.

Малюнки з книги є “луною нацистських нісенітниць”, стверджує у своїй офіційній заяві рабин Абрахам Купер із розташованого в Лос-Анджелесі Центру Симона Візенталя. В своєму листі до видавництва Купер вимагає переглянути “наклепи у цій книзі, які вже призводили до антисемітизму, насиллю, ненависті та навіть геноциду”.

Рі стверджує, що він не є антисемітом і що він вилучить частину з написаного/намальованого або перепише це по-іншому. “Я в жодному разі не хотів би конфліктів між корейцями та євреями через мою книгу”, - каже він.

В Кореї немає організованої єврейської спільноти.


Korean comic author: Jews rule U.S.
“The Associated Press”, 26 лютого 2007.

Переклав Володимир Щербина


 


А ось так це собі уявляють самі американці



----------------------------------------------------

В тему:

Брехня, півні для спокути та ліцензія на ошуканство

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи