Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коболєв розповів подробиці санкцій США проти "Північного потоку-2"

Зареєстрований у Сенаті США законопроект проти "Північного потоку-2" містить вимоги ввести санкції проти причетних до будівництва газопроводу.

Про це у Facebook повідомив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За його словами, на відміну від інших подібних документів, цей законопроект містить не заклик, а вимогу ввести санкції проти осіб, задіяних у певних видах робіт і послуг, які необхідні для завершення "Північного потоку-2". Зокрема, мова йде про послуги глибоководної прокладки труб, які "Газпром" замовляє у підрядників.

"Важливо, що в законопроекті йдеться про санкції, які з хірургічною точністю націлені саме на ворожий для України проект "Газпрому". На відміну від статті 232 санкційного закону CAATSA, під запропоновані санкції не будуть підпадати інші інфраструктурні проекти, у яких можуть бути зацікавлені західні компанії", - зазначив Коболєв.

Він також підкреслив, що дані санкції не націлені на шкоду компаніям з Євросоюзу.

"Дещо парадоксально, але ці санкції підуть також на користь "Газпрому", якому не потрібно буде витрачати кошти на будівництво непотрібної інфраструктури за межами Росії. Компанія буде мати можливість не фінансувати геополітичні проекти Кремля, а сфокусуватися на модернізації російської ГТС, на якій останнім часом почастішали аварії", - зазначив Коболєв.

Важливо, що цей документ внесли представники як республіканської, так і демократичної партій. Очікуємо, що його підтримає значна кількість сенаторів і що він набуде чинності в один з кількох можливих способів протягом найближчих місяців.

Наші інтереси: 

Запропоновані санкції допоможуть не допустити концентрації шляхів доставки російського газу під контролем Газпрому. Це захистить ті результати у об’єднанні фрагментованих ринків газу, яких Європа досягла надзвичайними зусиллями після кризи 2009 року.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи