Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кіссинджер вже не хоче, щоб Україна поступилася територією Росії заради миру

Категорія:

За словами колишнього Держсекретаря США, на форумі в Давосі його неправильно зрозуміли. Тоді він спровокував шквал критики, коли під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі запропонував, щоб Україна поступилася територією на користь Росії заради миру.

22071202.jpg

Генрі Кіссінджер

 Тепер в інтерв’ю TIME американський колишній дипломат пояснив, що зовсім не закликав Київ відмовитися від українських регіонів. І взагалі, його давоські коментарі неправильно зрозуміли, пише ZN.UA.

«Якщо ви прочитаєте мої фактичні слова, то зрозумієте, що я нічого подібного не говорив. Насправді я сказав, що найкращою лінією розмежування для перемир’я буде status quo ante (та, яка існувала до початку війни - ред.), тобто не слід переносити війну з територій, які були українськими на момент початку війни, на території, які толерувалися як частина Росії на той час», – сказав Кіссінджер.

Він пояснив, що виступив проти перетворення війни за свободу України у «війну за майбутнє Росії».

«Зараз Росія досі тримає в окупації 15% довоєнних українських територій. Їх потрібно повернути Україні, перш ніж почнеться серйозне перемир’я. Спірна територія – це невеличкий куток Донбасу, приблизно 4,5% від нього, а також Крим. Важливість Криму для Росії виходить за межі конфліктного питання поточної кризи. Я дуже стривожений, що ця війна може перерости в щось, що стане дуже некерованим. Я не казав, що території потрібно віддати. Я мав на увазі, що вони повинні мати окремий статус на будь-яких переговорах. Я відверто виступаю за свободу України і її важливу роль в Європі», – сказав американський дипломат.

Нагадаємо, що колишній Держсекретар США Генрі Кіссинджер під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявив, що Україна має поступитися Росії частиною території, а США і Захід не повинні розраховувати на російську поразку у війні.

На заяву Кіссинджера відреагував президент України Володимир Зеленський. Глава держави заявив, що зараз 2022 рік, а не 1938-й, коли в Мюнхені відбулося підписання угоди з нацистською Німеччиною, зокрема, про передачу Третьому Райху Судетської області.

 

Наші інтереси: 

Старі КДБшні консерви та психопати задкують, коли бачать опір. Знати про це і поводитися з ними жорстко.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Путін стає токсичним навіть для психопатів, які його палко підтримували. Відтепер «Новий світовий порядок будуватиметься проти Росії, на руїнах Росії і коштом Росії».

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Путін стає токсичним навіть для психопатів, які його палко підтримували. Відтепер «Новий світовий порядок будуватиметься проти Росії, на руїнах Росії і коштом Росії».

Все, що робиться з власної волі, – добро!