Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Казахстан закриває своє торгове представництво у Росії, що працювало там з 2009 року

Уряд Казахстану ухвалив рішення закрити своє торговельне представництво у Росії, але заявляє, що РФ є, як і раніше, основним торгово-економічним партнером Казахстану.

"Ліквідувати державну установу "Торгове представництво Республіки Казахстан у Російській Федерації" Міністерства торгівлі та інтеграції Республіки Казахстан", – йдеться у документі на Zakon.kz.

Уряд Казахстану і раніше заявляв про плани закрити представництво. У Мінпромторгу країни пояснили намір оптимізацією роботи республіканських держорганів.

На початку лютого в Міністерстві торгівлі Казахстану пояснили, що закривають торгпредство в Росії тому, що вже вирішено всі поставлені перед ним завдання. У зв'язку з цим у рамках оптимізації його співробітників вирішено направити до інших країн.

Казахстанські чиновники акуратно зазначили, що це рішення не вплине на функціонування торгового представництва Росії в Казахстані та на розвиток двостороннього торговельно-економічного співробітництва загалом. Вони також наголосили, що РФ, як і раніше, є основним торгово-економічним партнером Казахстану.

Нагадаємо, Казахстан був єдиною у Центральній Азії державою, що виступила проти псевдореферендумів російського агресора на окупованих українських територіях.

 

Наші інтереси: 

Поки що дуже обережна поведінка Казахстану все ж таки демонструє небажання "тісної дружби" з РФ. Росія втратила свій вплив у Центральній Азії, але чіпляється за Казахстан, намагаючись утримати у своїй сфері впливу. Казахстанським блогерам пропонують великі гроші за тури в так звані "ДНР" та "ЛНР"

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи